Mariborski navijači znova obogatili blagajno NZS-ja

Nogomet 1. Dec 202111:53
Getty Images

Vodstvo nogometnega kluba Maribor Branik bo moralo po 18. krogu državnega prvenstva najgloblje seči v žep. Kot je danes sporočil disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije Boštjan Jeglič, bodo morali Mariborčani po derbiju v Murski Soboti, Mura je zmagala s 3:1, v blagajno NZS prispevati 1950 evrov.

Razlog za visoko kazen Mariborčanov, tekmo je obravnavala tudi policija in zaradi pretepa med člani navijaških skupin Black Gringos in Viole 28 članov Viol predčasno napotila nazaj v Maribor, je nešportno in neprimerno vedenje navijačev. Ob upoštevanju predkaznovanosti gre za večkratno prižiganje bakel, metanje petard, baklo, odvrženo pod ograjo igrišča in žaljivo skandiranje.

Na drugi strani bodo iz istega razloga v blagajno NZS prispevali tudi pri Muri. Zaradi nešportnega in neprimernega obnašanja navijačev, prižiganja večje količine bakel, je Jeglič ob olajševalni okoliščini, pisni izjavi kluba, Muri določil 450 evrov kazni.

Po 450 evrov bodo morali zaradi navijačev plačati tudi pri Radomljah, pri Taboru Sežani pa bodo plačali 400 evrov, ker glavni trener in igralec po tekmi nista podala izjave.

Komentari

Vaš komentar