Mariborski vezist dosega zadetke tudi za reprezentanco Konga

Nogomet 8. Jun 202221:27 > 21:28
Antoine Makoumbou. Foto: Jure Banfi

Antoine Makoumbou, ki sicer zastopa barve Maribora, je v kvalifikacijah za afriški pokal narodov dosegel zadetek za reprezentanco Konga in z edinim zadetkom na srečanju svoji reprezentanci prinesel zmago nad Gambijo, ki se je v pretekli izvedbi afriškega pokala narodov izpadla šele v četrtfinalu.

Makoumbou je odigral celotno srečanje za reprezentanco Konga, zadetek pa je mariborski vezist dosegel v 74. minuti tekme.

Kongo se je po porazu z Malijem (4:0) vrnil v velikem slogu in z 1:0 premagal Gambijo. Odločitev v tej izenačeni tekmi je padla šele v zadnji četrtini tekme. Rešitev rdečih vragov pred domačimi gledalci na stadionu Alphonse Massambat-Débat v Brazzavillu je prišel z noge Antoina Makoumbouja, vezista, ki igra za Maribor. Najprej je preigral nasprotnika, nato pa streljal s 25 metrov. Njegov strel je presenetil nasprotnega vratarja Baboucarra Gayeja.

Vratar škorpijonov je bil na začetku tekme uspešnejši kot ob koncu srečanja. V 22. minuti je dobil dvoboj ena na ena z Guyem Mbenzo, ki je poskušal prodreti mimo njega. Po strelu Makoumbouja pa je moral Gaye priznati premoč. Gostje so imeli priložnost za izenačenje, a je Musa Barrow v 85. minuti s strelom zadel prečko. Pred tekmo so bili sicer favoriti Gambijci, četrtfinalisti prejšnje izvedbe tekmovanja. Dvoboj med ekipama je bil na koncu tesnejši, kot je bilo pričakovano.

Afriški pokal narodov, kvalifikacije

Sreda, 8. junij:

Kongo – Gambija 1:0 (0:0)
Makoumbou 74.

Uganda – Niger 1:1 (1:0)

Gabon – Mavretanija 0:0

Tanzanija – Alžirija 0:2 (0:1)