V Maribor prišli na ogled Makoumbouja, očaral jih je Antolin

Nogomet 8. Jun 202212:30 > 12:34 0 komentarjev
Foto: Uroš Kokol

Letošnje poletje bo za NK Maribor podala marsikateri odgovor na vprašanje, ali se lahko vijolice vrnejo v ne tako daljno šampionsko ero, ko je štajerski ponos osvajal lovoriko za lovoriko in domačo dominacijo nadgrajeval tudi z uspehi v Evropi. Kadrovske spremembe bodo precejšnje, za zdaj pa je bolj pestro na področju odhodov. Vse bolj verjetno je, da bo klub v poletnem prestopnem roku zapustil tudi Aljaž Antolin.

Aljaž Antolin nam je v oči padel skozi priprave Mariborčanov v Turčiji. Potem, ko je prvi del sezone preživel na posoji v matičnih Beltincih, se je pozimi pridružil prvi ekipi vijolic in na obračunih z LASK-om in Crveno Zvezdo deloval tako zelo suvereno, da smo po tekmi z beograjskim velikanom trenerja Radovana Karanovića povprašali, če je nemara kar znotraj kadra našel rešitev za odhod Blaža Vrhovca, ki se je v tistem obdobju iz Maribora preselil na Ciper.

“Že pred odhodom na priprave sem dejal, da želimo najti nove rešitve znotraj naše ekipe. To je obdobje, ko lahko preizkušamo nove stvari in res je, Aljaž Antolin je odigral dve dobri tekmi, tako da vsekakor že išče svoje mesto pod soncem (smeh),” je bil takrat z mladeničem zelo zadovoljen trener vijolic.

Prišli po “driblerja” iz Konga, zdaj jih bolj zanima mladi slovenski reprezentant

In ko je Antolin našel svoje mesto v ekipi Mariborčanov, je dokazal, da gre za izjemno talentiranega mladeniča. Ni nepomembno, da je levičar, še bolj pomembno pa je, da teži k igri naprej, kar je v sodobnem nogometu nadvse iskana lastnost pri nogometaših sredine igrišča. Ker šteje šele 19 let, ni nič čudnega, da je postal zanimiv tudi tujim klubom.

Kot je včeraj poročala EkipaSN, se za Antolina resno zanimajo pri belgijskem Anderlechtu. Po naših informacijah je sicer najtrofejnejši belgijski klub v mesto ob Dravi svoje oglednike poslal z namenom, da podrobneje spremljajo Antoineja Makoumbouja, a je njihovo oko obstalo na mladem slovenskem reprezentantu. Do realizacije prestopa je sicer še daleč, a ni malo tistih, ki menijo, da se bo vrednost prestopa približala milijonu evrov. Ceno “privija” tudi dejstvo, da po naših informacijah Antolin še zdaleč ni zanimiv samo 34-kratnim belgijskim prvakom.

Posel, ki bo blagodejno vplival tudi na blagajno Mure

Četudi bi si v primeru prodaje Marko Šuler zaradi lepega zaslužka zadovoljno mel roke, bo moral del odškodnine nakazati tudi na račun Mure. Mariborčani so namreč Antolina pred letom dni pripeljali ravno iz vrst murskosoboškega prvoligaša. Ker pa je imel najstnik s črno-belimi sklenjeno še enoletno pogodbo, sta se ob prestopu kluba dogovorila, da ob morebitni prodaji otroka Beltincev del odškodnine pripada tudi državnim prvakom iz sezone 2020/2021. In po naših informacijah Murin odstotek od prodaje še zdaleč ni zanemarljiv …

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!