Mariborsko kadrovanje bo odvisno od želja in volje Dinama

Nogomet 15. Dec 202220:34 0 komentarjev
Trener Maribora Damir Krznar po tekmi v Domžalah zagotovo ni zadovoljen. FOTO: Jure Banfi.

V NK Maribor bo zimski premor verjetno bolj pester, kot smo bili vajeni v zadnjih sezonah. Vijoličasti pospešeno sestavljajo kadrovsko sliko za drugi del sezone, v katerem se želijo čim bolj približati vrhu lestvice, ne skrivajo pa niti ambicij po tem, da v velikem slogi prehitijo večne tekmece iz Ljubljane in jim izmaknejo državno krono. Ko je govora o prihodih in odhodih pa bo mariborska usoda precej odvisna od situacije v zagrebškem Dinamu.

Da je Maribor od letošnjega začetka jeseni tesno povezan z zagrebškim Dinamom, ni nobena skrivnost. V smeri Maksimir – Ljudski vrt so se najprej preselili trener Damir Krznar, njegov pomočnik Mihael Mikić in analitik Vedran Attias. Sledil jim je še Marko Tolić, ki se je v štajerski prestolnici odlično znašel in bil poleg Žana Vipotnika najboljši posameznik udarnega zaključka jesenskega dela, ko so vijolice nanizale kar pet zaporednih zmag.

90-odstotna možnost, da Tolić ostane

In ravno usoda Tolića v drugem delu sezone je eno ključnih kadrovskih vprašanj te mariborske zime. 26-letni vezist je namreč v mesto ob Dravi s strani zagrebškega Dinama posojen samo do konca koledarskega leta. Kakšna bo njegova prihodnost? Na to je v intervjuju za Sportklub odgovoril trener vijolic Damir Krznar.

“Verjetnost, da ostane pri nas, je velika. Zagotovo 90-odstotna. Naša želja je izjemna, tudi Dinamo nima nič proti. Trener Ante Čačić mi je rekel, da ima na sredini veliko igralcev, zato mu morda celo ne bi mogel dati dovolj minut. Škoda bi bilo Marka, da bi po tako dobrem nizu znova ostal brez priložnosti na treh ali štirih zaporednih tekmah in zaman čakal na priložnost. Marko je pripravljen ostati. Tega se tudi veseli, tu uživa in igra. Težava lahko nastopi le, če bi Dinamo dobil ponudbo tretjega kluba,” poudarja strateg vijolic.

Marko Tolić. Foto: Jure Banfi

Tomek? Fant, za katerega se je vredno boriti

Tudi ko je govora o tarčah Maribora v zimskem prestopnem roku, se hitro ustavimo pri Dinamu. Krznar namreč ne skriva dejstva, da pozorno spremlja, kaj se v naši soseščini dogaja s Franom Tomekom, 20-letnim obrambno naravnanim vezistom, ki ga je sicer zagrebški velikan jeseni posodil Gorici.

“Fran Tomek je moj nekdanji varovanec iz Dinamove druge ekipe. Bil je vodja tega moštva. Je zelo dober vezist, odličen karakter in velik delavec. V zadnjih šestih mesecih se je v Gorici povsem izgubil. Imel je težave s poškodbo, na roko mu ni šla niti situacija v klubu. Trenerji niso imeli dovolj poguma, da ga vključijo v ekipo. To je zdaj težava tudi zame, saj ni veliko igral. Fran je igralec, za katerega se je vredno boriti. Če bi ga lahko pripeljali v Maribor in če bomo s poslom vsi zadovoljni, se lahko prestop zgodi,” priznava Damir Krznar.

Fran Tomek kot član hrvaške reprezentance do 16 let. Foto: Gulvierimages

Sikošek bo kmalu podpisal novo pogodbo

V zadnjem obdobju je bilo precej črnila prelitega tudi zaradi domnevnega nezadovoljstva Gregorja Sikoška, ki se s klubom pogaja za novo pogodbo, v vmesnem času pa je za nekaj tekem obsedel tudi na klopi.

“Mislim, da so pogajanja že zelo blizu konca in da se bosta obe strani dogovorili za novo pogodbo. To je v interesu njega in tudi kluba,” glede tega razkriva trener Maribora.

Celoten daljši intervju z Damirjem Krznarjem si boste lahko na naši spletni strani prebrali v soboto, ko izveste tudi, kakšni so bili njegovi dnevi v času krize po porazu z Domžalami in kaznih, ki so doletele njegove varovance, kakšen je njegov odnos z Josipom Iličićem in kaj pričakuje od njega, pa tudi koliko imajo na njegovo delo vpliv famozni “prišepetovalci” kluba …

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!