Mbappe pojasnil ozadje poletne prestopne sage

Nogomet 4. Okt 202113:21
Kylian Mbappe. Foto: AP Photo/Daniel Cole

Real Madrid je superzvezdnika Paris Saint-Germaina in francoske reprezentance vztrajno lovil vso poletje, do zadnje ure prestopne tržnice. Kylian Mbappe je v intervjuju za RMC Sport pojasnil, kdaj je Parižane zaprosil za odhod.

Tresla se je gora, rodila se je miš, bi lahko na kratko povzeli neuspešen poletni lov Real Madrida. Čeprav je bilo zanimanje galaktikov javna skrivnost, so prvo uradno ponudbo poslali šele nekaj dni pred zaprtjem poletne nogometne tržnice.

PSG je ponudbo v višini 180 milijonov evrov brez oklevanja zavrnil, Real več ni bil pripravljen plačati in saga se je s koncem avgusta, vsaj za nekaj časa, umirila.

Mbappe v Parizu z Messijem in Neymarjem trovi udarni napadalni trojček. Foto: Guliverimage

Klub obvestil en mesec pred ponudbo Reala

Čeprav so se pogajanja odvila šele v zadnjih dneh avgusta, je hitronogi Francoz za RMC Sport pojasnil, da je prodajo v Real zahteval že konec julija. “Zaprosil sem za odhod, ker v danem trenutku nisem želel podaljšati pogodbe. S tem sem želel klubu omogočiti, da zame prejme odškodnino, s katero bi lahko financiral kvalitetno zamenjavo,” je dejal Kylian Mbappe.

“Dovolj zgodaj sem jim sporočil zahtevo, da bi si podali roke in za vse naredili dober posel. A sem jih spoštoval, če ne želite, da odidem, bom ostal,” je nadaljeval Mbappe.

Zmotile so ga tudi številne napačne informacije, da je odhod zahteval šele konec avgusta in zavrnil tudi kopico podaljšanj pogodbe: “Govorili so, da sem zavrnil šest, sedem ponudb, da se z Leonardom (športni direktor PSG, op. a.) ne pogovarjam več, a to ni res. To mi ni bilo preveč všeč, izpadel sem kot lopov.”

Saga bo sicer zagotovo dobila nadaljevanje, saj Mbappeju konec letošnje sezone poteče pogodba.