Messi in soigralci v težavah zaradi piknika

La liga 4. Maj 202112:38 > 12:46 0 komentarjev
REUTERS/Gonzalo Fuentes
REUTERS/Gonzalo Fuentes

Vodstvo španske nogometne lige zaradi kršenja zdravstvenih ukrepov razmišlja o kaznovanju nogometašev Barcelone, ki so se v teh dneh zabavali na pikniku glavnega zvezdnika Kataloncev Lionela Messija.

Argentinski nogometni zvezdnik Lionel Messi je v želji, da pred zaključkom španskega prvenstva popestri vzdušje v ekipi, v teh dneh doma organiziral piknik. Nanj je povabil tako svoje klubske soigralce kot njihove partnerke, s tem prekršil zdravstvene ukrepe, ki veljajo zaradi pandemije koronavirusa. Med drugim je v Španiji že nekaj časa prepovedano gostiti več kot šest oseb naenkrat iz različnih gospodinjstev, če te niso v bližnjem sorodu.

Po poročanju španskih medijev so podobno zabavo pred časom organizirali tudi nogometaši Atletica, ki pa so postopali precej pametneje. “Igralci Atletica so obvestili vodstvo španske lige o številu gostov in tudi kje bodo ter kaj bodo počeli. Ob tem so se držali vseh ukrepov,” je za španski časnik ABC zatrdil neimenovan vir blizu vodstva španske nogometne lige.

Kataloncem zaradi nespametnega ravnanja sedaj grozijo sankcije, pa čeprav jim je v bran stopil tudi njihov klub. “Naši igralci veliko časa preživijo skupaj in pogosto je razdalja med njimi manjša od predpisane. Na nek način tako že tvorijo svoje gospodinjstvo. Podobno velja tudi za njihove partnerke, ki se med seboj vseskozi družijo. Upoštevali so epidemiološke ukrepe, stoli so bili na primerni razdalji in vse je bilo po pravilih,” so vodstvu španskega prvenstva zatrdili pri Barceloni.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!