Messiju nagrada, ki jo je do zdaj dobil le en nogometaš?

Nogomet 22. Dec 202215:29 0 komentarjev
Bo Lionel Messi prejel še eno veliko priznanje? FOTO: Guliverimages.

V nogometnem svetu so po njegovem fantastičnem nastopu na svetovnem prvenstvu v Katarju zaokrožile govorice, da argentinskega nogometnega zvezdnika Lionela Messija čaka nova, prav posebna nagrada, ki jo je do zdaj dobil le en nogometaš.

Lionel Messi je rekorder po številu zlatih žog, prejel jih je že sedem. Po tem, kar je prikazal na svetovnem prvenstvu v Katarju, kjer je Argentino popeljal do naslova, je jasno, da je trenutno tudi glavni favorit za osmo, ki jo bodo pri France Footballu podelili oktobra prihodnje leto.

35-letnega Argentinca pa v naslednjem letu morda doleti še ena prav posebna nagrada, ki so jo pri tej priznani francoski nogometni reviji do zdaj podelili le enkrat, in sicer super zlata žoga.

Pred 33 leti jo je dobil Alfredo Di Stefano

Leta 1989 jo je dobil v Argentini rojeni poznejši španski reprezentant Alfredo Di Stefano, za dosežke, ki so mu uspevali pri Real Madridu, s katerim je bil med letoma 1956 in 1960 kar petkrat v nizu evropski prvak.

Nagrado je legendarni napadalec Reala, ki je sicer tudi dvakratni dobitnik “navadne” zlate žoge, prejel kot najboljši nogometaš zadnjih 30 let.

Zdaj se morda zgodi, da podobna čast doleti še Messija, čeprav pri France Footballu te govorice še niso komentirali.

Nagrada, ki je bila sprva rezervirana le za Evropejce

Zlato žogo so začeli podeljevati leta 1956, kot prvi pa jo je dobil Anglež Stanley Matthews, takratni član Blackpoola. Do leta 1995 so nagrado podeljevali le nogometašem evropskih korenin, potem pa so spremenili pravilnik in v glasovanje vključili vse nogometaše, ki igrajo v Evropi.

Ob Messiju so jo večkrat osvojili še Portugalec Cristiano Ronaldo (petkrat), Francoz Michel Platini ter Nizozemca Johan Cruyff in Marco van Basten trikrat, po dvakrat pa so jo ob Di Stefanu dobili Nemca Franz Beckenbauer ter Karl-Heinz Rummenigge, Brazilec Ronaldo in Anglež Kevin Keegan.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!