Najprej nevihta in nato še messimanija zajeli Florido (FOTO & VIDEO)

Nogomet 17. Jul 20238:49 0 komentarjev
Lionel Messi, Inter Miami
Foto: Profimedia

Približno 20 tisoč navijačev je na razprodanem DRV PNK stadionu pozdravilo prihod Lionela Messija, ki v ZDA odpisa novo poglavje bleščeče kariere. Uradna predstavitev legendarnega Argentinca je bila v znamenju šova, ki ga je sprva nekoliko preložila nevihta z nalivi in strelami.

Zaradi razbesnele nevihte, ki se je skoraj simbolično razbesnela nad Florido, je bil začetek predstavitve sprva preložen, klub pa je navijače pozval, naj potrpežljivo počakajo kar v svojih avtomobilih. Z malce zamude se je zabava vendarle začela. Prvič so se po stadionu razširili vzkliki “Messi, Messi!”

Lionel Messi se je na sredino igrišča sprehodil po dolgem odru in po prejemu dresa s številko 10 poprijel za mikrofon ter v španskem jeziku dejal: “Hvaležen sem za vso prijaznost in ljubezen, ki ste mi ju namenili. Vse se je odvilo zelo hitro. Rad bi začel trenirati in tekmovati. Imam enako strast, kot sem jo imel vedno, in si želim zmagovati ter klubu pomagati rasti. Zelo sem vesel, da sem z družino izbral to mesto, ta projekt, v katerem bomo zelo uživali. V to sem prepričan. Zabavali se bomo in zgodile se bodo velike stvari.”

Celotna predstavitev Lionela Messija:

36-letni Argentinec je s klubom podpisal dvoletno pogodbo, ki mu bo letno navrgla med 50 in 60 milijoni dolarjev. Pogodba med drugim vključuje tudi zagotovilo, da po zaključku športne kariere postane delni lastnik kluba iz Miamija, za nameček pa mu bo pripadel še del dobička od televizijskih pravic, ki jih je ameriška nogometna liga MLS prodala Apple TV, in tudi od prodaje dresov.

Solastnik franšize David Backham je prihod Messija označil za uresničene sanje: “Leo, ponosni smo, da si izbral naš klub za naslednje poglavje svoje kariere.” Večinski lastnik in milijarder Jorge Mas pa je novo okrepitev razglasil za “najboljšega igralca, ki si je kadarkoli nadel nogometne čevlje.”

Messi naj bi debitiral že v petek, 21. julija, ko se bo Inter v ligaškem pokalu pomeril z mehiško zasedbo Cruz Azul.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Skupaj z Messijem je bil predstavljen tudi nekdanji izjemni vezist Barcelone Sergio Busquets. “To je posebna priložnost, ki se je zelo veselim. Klub me je navdušil že lani, ko sem ga obiskal z Barcelono. Vesel sem, da ga bom zdaj zastopal in mu pomagal izpolniti ambicije.” Novi trener floridske zasedbe je postal nekdanji selektor Argentine Tata Martino.

DRV PNK stadion je sicer zgolj začasen dom Miamija. Z uradno kapaciteto za 18.000 si celo deli zadnje mesto v ligi MLS skupaj s San Jose Earthquakes. Zaradi povečanega povpraševanja po vstopnica so dodatno postavili še veliko montažno tribuno. Čez približno dve leti naj bi se ekipa preselila na nov objekt, imenovan Miami Freedom Park, ki bo sprejel 25.000 obiskovalcev.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!