Mevlja na poti v Turčijo

Nogomet 16. Jul 20217:22 0 komentarjev
Kot kaže, bo Miha Mevlja Rusijo zamenjal za Turčijo. Foto: Twitter

Slovenski reprezentančni branilec Miha Mevlja naj bi bil tik pred selitvijo v Turčijo. Potem ko se je v začetku julija zanj zanimal Bešiktaš, naj bi bil 31-letnik zdaj le še korak oddaljen od prestopa k Alanyasporju.

Osrednji branilec bo tako po petih letih zapustil Rusijo, kamor je prišel iz Dinama Bukarešta. V največji državi na svetu (po površini) je nastopal za Rostov, Zenit iz St. Peterburga, nazadnje pa je igral za Soči. Za klub ob Črnem morju je v minuli sezoni zbral 29 nastopov v ruski Premier ligi, ob tem pa dosegel tri zadetke.

Izkušenemu nogometašu, ki se je v zadnjih letih uveljavil tudi kot komandant obrambne vrste v slovenski reprezentanci, se je pogodba s Sočijem iztekla, zdaj pa naj bi bil blizu selitvi v Turčijo. Po poročanju več turških novinarjev je Alanyaspor že stopil v stik Mevljo, ki je člansko kariero začel leta 2009 pri Gorici.

Turški mediji so sicer v začetku julija omenjali, da se za usluge Mevlje zanima tudi aktualni turški prvak Bešiktaš, a iz te zgodbe kasneje ni bilo nič. Alanyaspor je v sezoni 2020/21 v 21-članski konkurenci zasedel sedmo mesto.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!