Miho Zajca in soigralce bo vodil sloviti Portugalec

Nogomet 1. Jun 20228:07
Foto: Guliverimages

Iskanje novega trenerja Fenerbahčeja je končano. Carigrajski velikan bo v kratkem na klopi ustoličil Portugalca Jorgeja Jesusa, ki je v zadnjem desetletju pisal uspešne zgodbe lizbonske Benfice. 67-letnik prevzema ekipo, ki si je z drugim mestom v turškem prvenstvu priigrala nastope v kvalifikacijah za Ligo prvakov.

Po klavrnem začetku sezone 2021/2022 so se pri carigrajskem Fenerbahčeju odločili za spremembo. Portugalca Vitorja Pereiro je januarja zamenjal domačin Ismail Kartal in ekipo iz sredine lestvice popeljal do drugega mesta in kvalifikacij za Ligo prvakov. Pod njegovim vodstvom se je razcvetel tudi slovenski reprezentant Miha Zajc, ki je v minulem turškem prvenstvu na 32 tekmah dosegel 9 zadetkov.

A pri klubu iz azijskega dela Carigrada se vračajo k portugalski nogometni šoli. V mestu ob Bosporju je namreč že pristal Jorge Jesus, ki bo v kratkem uradno predstavljen kot novi trener rumeno-modrih. 67-letnik je največji pečat pustil na klopi Benfice, s katero je bil trikrat portugalski prvak, dvakrat pa je igral tudi v finalu Lige Evropa. Med drugim je “Mister” v svoji trenerski karieri vodil tudi Sporting, Flamengo in Al-Hilal. Navijači Fenerbahčeja so novega trenerja množično pozdravili že ob pristanku v Carigradu.

Komentari

Vaš komentar