Milančani in Londončani ne gredo čez lužo

Nogomet 21. Jul 202121:13
Foto: Guliverimage

Iz angleškega nogometnega kluba Arsenal so sporočili, da so zavoljo majhnega števila okužb z novim koronavirusom znotraj svojega tabora odpovedali nastop na bližnjem turnirju v ameriškem Orlandu. Kmalu je zaradi nepredvidljivih razmer sodelovanje na turnirju na Floridi odpovedal tudi milanski Inter.

Londonska ekipa bi se na bližnjem pokalu na Floridi morala pomeriti z italijanskim Interjem iz Milana, angleškim Evertonom in kolumbijskim Millonariosom. Ameriški prireditelji turnirja za zdaj niso sporočili morebitne zamenjave za Arsenal.

Topničarji prav tako niso sporočili poimenskega seznama okuženih oseb znotraj svoje ekipe, so pa zapisali, da so prav vsi od njih že v samoosamitvi.

Arsenal, v minuli sezoni osmouvrščena ekipa v elitni premier league, se bo po odpovedi turnirja v ZDA na novo sezono pripravljal v domovini. V uvodnem krogu elitnega angleškega ligaškega tekmovanja pa se bo 13. avgusta pomeril z novincem iz Brentforda.

Udeležbo nato odpovedali tudi nerazzuri

Zvečer je sodelovanje na turnirju odpovedal tudi milanski Inter. Črno-modri so kot razlog navedli nepredvidljive zdravstvene razmere, ki vladajo v svetu. Usoda pripravljalnega tekmovanja je zdaj neznana.

Milančani bodo zdaj nekaj pripravljalnih tekem bržčas odigrali v domovini, v prvem krogu državnega prvenstva, v katerem bodo Samir Handanović in druščina branili naslov v Serie A. pa se bodo 21. avgusta pomerili z Genoo.

Komentari

Vaš komentar