Milanič nič več pri Slovanu

Nogomet 9. Maj 202122:27
Darko Milanič ni več trener Slovana iz Bratislave. Foto: Getty Images

Nekdanji trener Maribora Darko Milanič je tudi uradno izgubil službo na Slovaškem. Kot piše spletna stran njegovega dosedanjega delodajalca Slovana iz Bratislave, so razlog za njegovo slovo slabi rezultati v zadnjem obdobju.

Po domačem proti Dunajski Stredi (0:1) Darko Milanič ni več trener Slovana iz Bratislave. Čeprav je klub iz slovaške prestolnice vodilni v skupini za prvaka in ima dva kroga pred koncem prvenstva štiri točke prednosti pred današnjim nasprotnikom, mora najtrofejnejši trener v zgodovini Maribora zapustiti klop Slovana, kjer si kruh služita dva slovenska nogometaša Kenan Bajrić in Alen Ožbolt.

“Glavni razlog za trenersko spremembo je vrsta neuspešnih predstav in neugodni rezultati. Morali smo ukrepati in odločili smo se, da bomo Darka Milaniča odstavili z mesta glavnega trenerja. Trenersko vprašanje je v fazi rešitve, v prihodnjih dneh vas bomo obvestili, kdo bo vodil ekipo na naslednjih tekmah,” je v izjavi za spletno stran kluba generalni direktor Ivan Kmotrik mlajši.

Slovan poleg boja za naslov ligaškega prvaka čaka še obračun za pokalno lovoriko, 19. maja se bo v finalu pomeril z Žilino.

Komentari

Vaš komentar