Mura se pridružuje Olimpiji in Mariboru

Nogomet 27. Dec 202111:40 > 12:022 komentarja
FOTO: Jure Banfi.

Aktualni slovenski nogometni prvak Mura se pridružuje ekipam v Prvi Ligi Telemach, ki bodo zamenjale trenerja. Ante Šimundža tudi po naših informacijah zagotovo zapušča Muro in je tik pred podpisom z bolgarskim velikanom Ludogorcem.

Šimundža je junija 2017 še drugič sedel na črno-belih. Ekipo je prevzel v drugi ligi, jo popeljal v prvo, v pretekli sezoni pa šokiral slovensko javnost in z Muri osvojil državni naslov.

Uspehi se tukaj niso končali. Mura je Slovenijo kot prvak odlični zastopala v Evropi. Zaigrali so v skupinskem delu novoustavljene Konferenčne lige. V skupini G so zabeležili pet porazov, so pa pred domačimi gledalci šokirali Tottenham in se od Evropo poslovili s tremi točkami.

Na Fazaneriji je pokleknil veliki Tottanham. FOTO: Guliverimages.

Šimundžo se že dalj časa povezuje z bolgarsko ekipo iz Razgrada, a nihče o tem do nedelje ni govoril naglas. Zdaj je tudi po naših podatkih že jasno, da slovenski strokovnjak v drugem delu sezone zagotovo ne bo več vodil prvakov. Po neuradnih informacijah ga bodo pri Ludogorcu predstavili v torek, zato pri Muri pospešeno iščejo njegovo zamenjavo.

Kot najbolj resen kandidat za zamenjavo Šimundže je Damir Čontala, ki že deluje v klubu. Bil je pomočnik trenerja, pred tem pa trener kadetov. Omenja se tudi vodjo mladinske šole Almirja Sulejmanovića, ki pa ga po naših podatkih ekipa iz Fazanerije za zdaj na to temo še ni kontaktirala.

Šimundža ni edini kandidat Ludogorca

Bolgarski mediji poleg Šimundže v povezavi z vročim stolčkom omenjajo tudi nekdanjega italijanskega selektorja Roberto Donadonija in nekdanjega pomočnika Jose Mourinha Joseja Moraisa. Na zadnje je vodil ekipo iz Savdske Arabije Al Hilal.

Črno-beli še peta ekipa

Mura se bo pridružila četverici klubov v Prvi Ligi Telemach, ki bodo tekom sezone menjali trenerja. Olimpija se je še pred uradno menjavo lastništva kluba zahvalila srbskemu strokovnjaku Savu Miloševiću in na klop zelenih vrnila Dina Skenderja.

V Celju je Agrona Šaljo, ki je na klopi Grofov blestel ob koncu pretekle sezone, moral mesto prepustiti Simonu Sešlarju, slednji pa je po koncu jesenskega dela prav tako pomahal v slovo. Trenerja so menjali tudi pri NK Mariboru. Simona Rožmana, ki je zdaj resen kandidat za prevzem Celja, je zamenjal Radovan Karanović, pri Taboru pa so Igorja Božića zamenjali z Dušanom Kosićem.

Muraši bodo še peta ekipa, ki bo menjala trenerja, a prva, ki ga ne bo zaradi slabih rezultatov.

Pri prvotni izbiri trenerjev ostajajo le še pri Domžalah, Aluminiju, Kopru, Radomljah in Bravo.

Komentari

Vaš komentar