Na Bližnji vzhod tudi Mancini? Savdijci naj bi mu ponujali pravo bogastvo

Nogomet 15. Avg 202316:48
Foto: Guliverimage

Potem ko je Roberto Mancini v nedeljo presenetil in odstopil z mesta selektorja italijanske nogometne reprezentance, italijanski mediji poročajo, da naj bi 58-letnik že kmalu prevzel savdsko vrsto.

Gazzetta dello Sport trdi, da pozna razlog nedeljskega šokantnega odhoda Roberta Mancinija s klopi italijanske nogometne reprezentance. Po trditvah športnega dnevnika je izkušeni nogometni trener dobil neverjetno ponudbo iz Savdske Arabije, ki je po odhodu Francoza Harva Renarda ostala brez selektorja moške nogometne vrste. Kot dodaja časnik, Savdijci 58-letniku za triletno sodelovanje ponujajo kar 120 milijonov evrov, kar Mancini sicer ostro zanika.

Zame je bila Italija vedno prioriteta. Po toliko letih na selektorskem položaju dobivam številne ponudbe, ki jih bom preučil v naslednjih tednih, a zaenkrat ni še nič konkretnega. Savdska Arabija nima nič s tem,” je italijanskim medijem zatrdil Mancini.

Roberto Mancini, foto: Guliverimage.

Ta sicer za svoj odhod s klopi Italije krivi predvsem Italijansko nogometno zvezo (FIGC), ki ji očita pomanjkanje zaupanja in kadrovske menjave njegovih pomočnikov. “O tem sem razmišljal več mesecev. Bil je čas, da odidem. Ko prihaja do sprememb brez moje privolitve, to pomeni, da gremo proti koncu,” je poudaril Italijan in dodal, da z zvezo niso delili več enake vizije. “Stežka sem sprejel to odločitev, saj mi je reprezentanca zelo blizu. Če bi me želeli zadržati, bi to lahko storili,” je še povedal nekdanji trener milanskega Interja, Lazia in Manchester Cityja.

Pri FIGC so se medtem že lotili iskanja Mancinijevega naslednika. Za glavnega kandidata naj bi veljal Antonio Conte, ki je Italijo vodil že med letoma 2014 in 2016, v igri za selektorsko mesto pa naj bi bil tudi Luciano Spaletti, ki je letos popeljal Napoli do prvega naslova državnega prvaka po kar 33 letih.