Najbogatejši Zemljan: Kupujem Manchester United

Nogomet 17. Avg 20229:53
Delite:
Elon Musk
Foto: Guliverimage

Najbogatejši človek na svetu Elon Musk je z današnjo objavo na twitterju, v kateri je napovedal nakup angleškega nogometnega velikana Manchester Uniteda, poskrbel za navdušenje navijačev rdečih vragov.

“Kupujem Manchester United, ni za kaj,” je na svojem twitter profilu brez dodatnih pojasnil danes zapisal Elon Musk. Objava 51-letnika je bliskovito zaokrožila med navijači angleškega velikana, ki ne skrivajo nezadovoljstva nad aktualnimi lastniki – družino Glazer.

Čeprav so številni podporniki v preteklosti Muska že večkrat pozvali, naj kupi klub, ki se že leta utaplja v povprečju, pa jih je Južnoafričan kmalu za tem razočaral, saj je pojasnil, da se je le šalil. “Gre za dolgo trajajočo šalo. Ne kupujem nobenega moštva. A če bi ga, bi to zagotovo bil Manchester United. Ko sem bil še otrok, je bila to moja najljubša ekipa,” je na vprašanje enega od uporabnikov družbenega omrežja, ali misli resno, povedal Musk.

Kontroverzni bogataš je sporočilo sicer objavil v času, ko skuša izstopiti iz 44 milijard dolarjev vrednega dogovora o prevzemu Twitterja. Da se podaja v nakup le tega, je razkril pred štirimi meseci, na že omenjeni platformi, zaradi česar si je prislužil tožbo družbeno-medijskega podjetja.

Kot poroča tiskovna agencija Reuters, je Musk znan po objavljanju nekonvencionalnih in nespoštljivih tvitov, zaradi česar je včasih težko ugotoviti, kdaj se šali. “Naslednje podjetje, ki ga bom kupil, bo Coca-Cola, da vanjo vrnem kokain,” je med drugim tvitnil 27. aprila letos, le dva dni po tem, ko je upravni odbor Twitterja sprejel njegovo ponudbo za nakup podjetja.

Čeprav vrednost Manchester Uniteda po ocenah revije Forbes znaša 4,6 milijarde dolarjev, kar ga na lestvici najvrednejših klubov uvršča takoj za Realom Madridom in Barcelono, pa Musku nakup ne bi predstavljal nikakršnih težav, saj je njegovo bogastvo ocenjeno na neverjetnih 272 milijarde dolarjev.

Komentari

Vaš komentar