Najstnika izvlekli iz šole za tekmo z Arsenalom

Nogomet 20. Apr 202417:45 0 komentarjev
Wolverhampton Wanderers
Trener Wolverhamptona Gary O'Neill (levo) ima veliko skrbi pred tekmo z Arsenalom. Foto: Profimedia

Wolverhampton ima v zadnjem času veliko težav s poškodbami. Stanje je tako resno, da so 15-letnega Wesleyja Okoduwo predčasno poklicali iz šole, da bi opravil trening s prvo ekipo pred obračunom z Arsenalom.

Pred sobotno tekmo proti Arsenalu se je ekipa Wolverhamptona soočala s krizo. Več igralcev je bilo odsotnih ali vprašljivih zaradi poškodb, posledično je trener Gary O’Neil v kader vpoklical najstnika Wesleyja Okoduwo, ki bi postal najmlajši igralec v zgodovini kluba, če bi nastopil na tekmi v angleški premier ligi (15 let in 344 dni).

Okoduwa je tekmo začel na klopi, na koncu pa ni dobil priložnosti. Trener Wolvesov je povedal, da je najstnik sicer pripravljen na tekmo. Če bi zaigral, bi postal drugi najmlajši igralec v zgodovini lige.

Ta rekord ima sicer v lasti Ethan Nwaneri, ki je debitiral v lanski sezoni ob zmagi Arsenala nad Brentfordom s 3:0, ko je bil star 15 let in 181 dni.

“Morda bo že na začetku prišlo do debija ali dveh. Če sem iskren, nekaterih na klopi ne poznam preveč dobro. Eden je bil vesel, da je danes zjutraj izpustil uro naravoslovja, da je lahko treniral z nami. Upam, da se je z nami bolj zabaval, kot bi se pri naravoslovju! Pripravljen je na tekmo,” je o vpoklicu najstnika dejal trener O’Neill.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!