Spoznajte nogometaša z imenom Osama Vinladen

Nogomet 20. Apr 202413:43 0 komentarjev
Osama Vinladen
Osama Vinladen; FOTO: Profimedia

Ste vedeli, da v Peruju obstaja klub Unión Comercio, za katerega kot vezist igra 21-letni Osama Vinladen. Mladeniča sta oče in mati poimenovala po nekdanjem voditelju terorističnega gibanja Al Kaida.

Le dobro leto po terorističnem letalskem napadu omenjene združbe na ZDA, ko je Osama Bin Laden postal ena izmed najbolj znanih osebnosti na svetu, je na svet v perujski Rioji prijokal Osama Vinladen Jiménez López.

Deček je postal fant, ta fant pa profesionalni nogometaš, ki si dandanes služi ime z igranjem za perujskega prvoligaša Unión Comercio. Za člansko ekipo je debitiral pri vsega petnajstih letih, na srečanju proti klubu Universidad San Martín, medtem ko na vpoklic v državno izbrano vrsto še čaka.

Milo rečeno … zanimiva družina

Njegovo ime se izgovarja identično tistemu, ki ga je nosil poglavar Al Kaide, saj se v španskem jeziku “b” in “v” izgovarjata enako. A tu se bizarna zgodba še ne zaključi. Nogometaš ima brata, ki sta ga starša poimenovala po nekdanjemu diktatorju Iraka (Sadam Huseín Jiménez López), mlajši sestri pa sta nadela ime bivšega predsednika ZDA (Georgia Bush Jiménez López).

O svojem imenu je vezist Unióna pred kratkim dejal: “V Peruju obstaja tudi nekdo z imenom Hitler. Jezus je rešil svet, a vseeno obstaja mnogo ljudi s tem imenom, ki počno gorje. Samo zato, ker obstaja nekje Osama, ki je ubijal ljudi, še ne pomeni, da bi morali uzakoniti prepoved tega imena.”

Dodaja, da je sicer nekaj časa razmišljal o tem, da si ime spremeni, a se je zdaj s svojim nazivom in pozornostjo, ki ga ta prinaša, docela pomiril.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!