Namesto kupa denarja šport. Na obzorju presenetljiv prestop Ramosa

Nogomet 28. Jun 202316:00 > 16:28 1 komentar
Se bo Sergio Ramos vrnil tja, kjer je začel nogometno pot? FOTO: Profimedia.

Eden najboljših branilcev v zgodovini nogometa Španec Sergio Ramos je imel po odhodu iz PSG na mizi bogate ponudbe iz Savdske Arabije, a naj bi bil zdaj na pragu presenetljive vrnitve v Sevillo.

Sergio Ramos, ki spada med najboljše in najbolj trofejne branilce v zgodovini nogometa (naj omenimo le štiri naslove evropskega prvaka z Real Madridom in dva naslova najboljšega v Evropi s špansko reprezentanco, s katero je bil tudi svetovni prvak), je zelo blizu selitve v Sevillo, pišejo španski mediji.

37-letni branilec naj bi bil z Andaluzijci, ki so v prejšnji prvenstveni sezoni močno razočarali in končali na 12. mestu, a sezono rešili z novo zmago v ligi Europa in si z njo prislužili nastop v ligi prvakov, že v resnih pogovorih in blizu dogovora.

Za Sevillo je med letoma 2004 in 2005 odigral 49 tekem. FOTO: Profimedia.

Na mizi čakajo bogate ponudbe iz Savdske Arabije

Če se bo res dogovoril, se bo v Sevillo, pri kateri je začel bogato nogometno pot, vrnil po 18 letih.

Zapustil jo je leta 2005, ko je za 27 milijonov evrov prestopil v Real, za katerega je potem v 16 letih odigral 671 tekem in ob tem zabil 101 gol, z Madridčani pa osvojil kar 22 lovorik.

Po izteku pogodbe z Realom je leta 2021 prišel v PSG in zanj v dveh sezonah odigral 56 tekem (6 golov), letos poleti pa zapustil Pariz.

Ramos naj bi imel na mizi kar nekaj bogatih ponudb iz Savdske Arabije, kamor v zadnjih tednih eden za drugim odhajajo številni zvezdniki evropskega nogometa, tudi Špančev dolgoletni soigralec, aktualni dobitnik zlate žoge Karim Benzema, a naj bi namesto denarja izbral športne izzive in se odločil, da bo še nekaj časa igral na najvišji evropski ravni.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje