Navdihujoča zgodba dečka, ki se je uprl spletnim “trolom”

Nogomet 26. Sep 20219:13 > 9:22 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Včerajšnje gostovanje pri Bristol Cityju v angleškem Championshipu se za nogometaše Fulhama ni izteklo po željah. Varovanci Marca Silve so domov v zahodni London namreč odnesli le točko (1:1). Vseeno bo tekma za vedno ostala v spominu mladega Rhysa Porterja. Spoznajte njegovo zgodbo.

Rhys Porter je 13-letni deček s cerebralno paralizo, ki je bil v zadnjih tednih tarča spletnega nadlegovanja ljudi, ki imajo bistveno preveč časa in bistveno premalo empatije. Mladenič je namreč velik in iskren ljubitelj nogometa ter vratar ekipe otrok invalidov Feltham Bees, ob enem izmed njegovih vratarskih posredovanj pa so se v komentarjih znašli iskalci pozornosti, ki so se posmehovali njegovim reakcijam.

A Porter se ni zmenil za ljudi, ki včasih premalo razmišljajo preden začnejo tipkati po zaslonu oziroma tipkovnici. Odgovoril jim je s tem, da se je odločil za sodelovanje s humanitarno organizacijo, ki zbira sredstva za otroke s posebnimi potrebami in nadaljeval s tem, kar počne najraje – branjenjem strelov nasprotnikov.

Porter, ki je velik navijač Fulhama, je zbudil pozornost širše britanske javnosti in pred dnevi se je ob podpori BBC-ja srečal z enim izmed svojih idolov – branilcem kočarjev Timom Reamom. Američan se je ob čustvenem srečanju mladeniču za njegovo delo zahvalil z besedami: “Mnogi iščejo idole v nogometaših, a to, kar ti počneš, je več, kot lahko naredi kdorkoli izmed nas.”

A tu se zgodba ne konča. Pri Fulhamu so Porterja umestili na svojo spletno stran pod zavihek prve ekipe in mu nadeli častno številko ena. Vse skupaj se je nadaljevalo včeraj na gostovanju pri Bristolu, ko je celotna ekipa kočarjev zadetek Aleksandra Mitrovića za 1:0 proslavila tako, da je stekla ob rob igrišča, v objem pogumnega mladeniča. Ni kaj, nogomet včasih res piše čudovite zgodbe.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!