Navijači se vračajo na tekme Premier lige

Nogomet 5. Maj 202115:35 > 15:41
FOTO: Guliverimages.

Iz vodstva angleške nogometne Premier lige so sporočili, da se v zadnjih dveh prvenstvenih krogih te sezone na tribune stadionov v omejenem številu vračajo navijači.

Sezona 2020/21 Premier lige že praktično od začetka poteka pred praznimi tribunami. Drugače je bilo le kratek čas ob koncu lanskega leta, ko je bilo gledalcev v omejenem številu, potem pa so ob poslabšanju epidemiološke slike v Veliki Britaniji vrata stadionov spet zaprli.

Zdaj se bodo, prav tako v omejenem številu, navijači vrnili nazaj. Koliko jih bo lahko na stadionih, bodo iz lige sporočili pozneje, najpozneje do 10. maja, ko bodo dobili dokončno potrditev britanske vlade. Ta je določila, da se bodo stadioni spet odprli po 17. maju v skladu z vladnim načrtom za omilitev protikoronskih ukrepov.

Predzadnji krog bo na sporedu 18. in 19. maja, zadnje tekme v sezoni pa 23. maja.

Gledalci so bili sicer prisotni že na nedavni finalni tekmi ligaškega pokala, v katerem je Manchester City premagal Tottenham. Na Wembleyju se jih je zbralo osem tisoč.

Prav Manchester City, ki se je včeraj prebil v finale lige prvakov, je tudi klub, ki bo skorajda zagotovo osvojil nov naslov angleškega prvaka. Ekipa Josepa Guardiole ima štiri kroge pred koncem na vrhu kar 13 točk naskoka pred najbližjim zasledovalcem.