Navijači Uniteda so na nogah: David de Gea je v Manchestru

La liga 11. Okt 202311:26 0 komentarjev
Čeprav velja za enega najboljših vratarjev na svetu, David der Gea ni našel svojega mesta v izbrani vrsti Španije. Foto: Guliverimage

Dolgoletni vratar Manchester Uniteda David de Gea, ki je po lanski sezoni po izteku pogodbe neslavno zapustil Old Trafford, je z objavo na Instagramu poskrbel, da je završalo med navijači rdečih vragov.

Španec je bil vratar Manchster Uniteda vse od leta 2011, ko je angleškega velikana še vodil sir Alex Ferguson, poleti pa je po 12 letih po izteku pogodbe zapustil Manchester in se podal novim izzivom naproti.

Pri Unitedu ga je zamenjal Kamerunec Andre Onana, ki moral biti Špančeva nadgradnja, a se je vse skupaj zelo slabo preneslo v prakso. Ne samo, da je kamerunski čuvaj mreže na 11 tekmah le trikrat ohranil mrežo nedotaknjeno, na drugi strani pa z začetniškimi napakami vnaša nemir tudi v obrambo Uniteda, ki je že tako ali tako že vrsto sezona na tnluu vseh, tako medijev kot ljubiteljev nogometa.

Kaj počne v na Otoku?

Navijači s predstavami Onane niso zadovoljni, zato ne čudi, da jih je noge dvignila objava nekdanjega ljubljenca Davida de Gee. Na Instagramu je objavil, da se mudi v Manchestru. Hitro se je postavilo vprašanje, ali se morda Španec vrača k rdečim vragom, a vse skupaj je bil zgolj lažen alarm.

Ogledal si je tudi tekmo ženske ekipe United proti PSG:

Po poročanju Daily Maila je vratar, ki je za United kar 162-krat mrežo ohranil nedotaknjeno, pred njim sta ostala le še Alex Stepney (175) in Peter Schmeichel (180), v Manchester prišel urediti še zadnje podrobnosti v nekdanjem domovanju v Halu. Omenjeni tabloid je dodal, da bo Španec v Angliji ostal še nekaj dni, nato pa se bo z ženo Edurne Garcio vrnil v Madrid.

Še vedno je brez dela

Čeprav se je zdelo, da 32-letni Španec ne bo imel težav pri iskanju novega delodajalca, sploh zato, ker je zdaj prost igralec, je v Madridu rojeni vratar še vedno brez dela. Njegove zahteve so zagotove visoke, a plače, ki jo je prejemal pri Unitedu, ne bo dobil nikjer več. Vse skupaj ga ne razburja. Po pisanju medijev je povsem sproščen okoli svoje prihodnosti. Prepričan je, da bo prava ponudba prišla slej kot prej.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!