Negotova prihodnost Josipa Iličića. Kako naprej, če sploh?

Nogomet 15. Sep 202210:30 > 10:33 0 komentarjev
Josip Iličić. FOTO: Guliverimages.

Kje in če sploh bo kariero nadaljeval Josip Iličić? Za zdaj nič ne kaže, da si bo kmalu našel nov klub, a naj bi nogomet še igral. Selitev v Maribor, vsaj za zdaj, ne pride v poštev.

Odkar je pred dvema tednoma leto pred iztekom prekinil pogodbo z Atalanto, je Josip Iličić prost igralec brez odškodnine in kot tak zanimiv številnim klubom. O njem so poizvedovali klubi iz Italije, Grčije, tudi Turčije in še nekaterih nogometno zelo razvitih držav, a slovenski reprezentant, ki ga pogreša tudi selektor Matjaž Kek, za zdaj nobenega izziva ni sprejel.

Trenutno po težavah, ki so ga pestile, namreč še ni nared za nov izziv. Glede na to, da bo januarja dopolnil že 35 let, v zadnjih dveh letih pa je imel nemalo težav in je igral bolj malo, natolcevanja o koncu kariere zagotovo niso brez smisla. Toda po naših informacijah, to nam je potrdil tudi njegov agent Amir Ružnić, o koncu kariere ne razmišlja. Nogomet še namerava igrati.

Ker trenutno nima pogodbe, lahko v nov klub prestopi kadarkoli. V načrtih je, da se to zgodi čim prej, zagotovo pred drugim delom sezone, a se tako kmalu zagotovo še ne bo. Za zdaj njegova prihodnost še visi v zraku. Morda bo kaj več znanega v teh dneh, ko se bosta sestala tudi z agentom in se pomenila o tem, kako in kam naprej.

Spet je zaživela ideja o vrnitvi v Maribor

Ker se je pretekli konec tedna pojavil v Spodnji Šiški, kjer je pri Bravu gostoval njegov nekdanji klub, je spet zaživela ideja o tem, da bi se vrnil v Maribor. “Jojo, vrni se!” so na tej tekmi vzklikale tudi Viole, po tekmi je palec gor za tako idejo odločno v zrak dvignil tudi trener Damir Krznar. Toda kaj takega se, vsaj za zdaj, ne bo zgodilo.

V nedeljo si je v Ljubljani ogledal tekmo med Bravom in Mariborom. FOTO: Aleš Fevžer.

“Morda pozneje, trenutno še ne,” je že večkrat povedano tudi tokrat ponovil njegov agent Ružnić, ki verjame, da je Iličić sposoben odigrati še kakšno sezono na višji ravni. Kje? “Bomo videli, zanimanja zanj ne manjka,” nam je povedal Ružnić, ki potihoma še vedno upa, da je njegov varovanec, s katerim sodelujeta že več kot desetletje, sposoben tudi do številke stotih golov v prvi italijanski ligi. Do zdaj jih je zabil 96.

Prav zaradi bogate kariere, ki jo je ustvaril na Apeninskem polotoku, kjer je navduševal kot član Palerma, potem pa še Fiorentine in Atalante, težav z iskanjem novega kluba tam zagotovo ne bi imel. Toda najprej bo moral razčistiti misli in potem sprejeti odločitev, kako oziroma kje naprej.

Letos je odigral vsega 19 minut

Iličić sicer trenira po individualnem programu, kar potrjuje njegove misli o nadaljevanju kariere, vprašanje pa je, kakšna bo njegova pripravljenost, ko se bo vrnil. V zadnjem letu je namreč zbral vsega 19 minut igre v dveh nastopih.

V začetku januarja je odigral enajst minut na tekmi 21. prvenstvenega kroga proti Udineseju in osem minut na igrišču preživel konec maja na tekmi zadnjega prvenstvenega kroga proti Empoliju.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!