Nekdanji trener Interblocka je danes svetovni nogometni hit

Nogomet 27. Jan 202220:13 > 22:041 komentar
Dragan Skočić je na klopi Irana doživel vrhunec kariere. FOTO: Guliverimages.

Hrvaški trener Dragan Skočić, ki je med letoma 2007 in 2008 sedel na klopi takratnega slovenskega nogometnega prvoligaša Interblocka, je prišel do velikega podviga. Iransko reprezentanco je kot prvo iz Azije, če ne upoštevamo gostitelja turnirja Katarja, popeljal na letošnje svetovno prvenstvo.

Ne zgodi se ravno pogosto, da trenerji z izkušnjami iz slovenske lige, sploh tujci, postanejo udeleženci največjih reprezentančnih nogometnih tekmovanj, a tokrat se je.

Dragan Skočić je z Iranom v azijskih kvalifikacijah za svetovno prvenstvo premagal Irak z 1:0 in si že tri kroge pred koncem zagotovil nastop v Katarju.

Iran si je tako kot prvi iz azijskih kvalifikacij in kot 14. reprezentanca nasploh zagotovil nastop na letošnjem svetovnem prvenstvu, ki bo od 21. novembra do 18. decembra v Katarju.

Iz časov, ko je bil trener Interblocka.

Interblocku je prinesel prvo lovoriko v zgodovini kluba

53-letni Skočić je bil trener Interblocka, ki ga je takrat vodil Joc Pečečnik, od januarja 2007 do julija 2008.

V sezoni 2006/07 se je z njim komaj rešil pred izpadom iz lige in pristal na devetem mestu, sezono za tem pa prvenstvo končal na petem mestu in v Spodnjo Šiško prinesel prvo lovoriko v zgodovini kluba. Osvojil je pokal, potem ko so Ljubljančani v finalu z 2:1 premagali Maribor.

Mimogrede, sezono za tem je Interblock pokalni prvak postal še drugič in zadnjič.

Skočić je po odhodu iz Slovenije trenersko kariero gradil najprej v Kuvajtu, potem nekaj časa delal v Rijeki, leta 2013 pa se preselil v Iran. Tam se je najprej izkazal v drugi in pozneje v prvi ligi, februarja 2020 pa postal selektor Irana in zdaj prišel do vrhunca kariere.

Iran si je nastop na svetovnem prvenstvu zagotovil še šestič v zgodovini in tretjič v nizu.

Veselje Irancev po uvrstitvi na SP: 

Komentari

Vaš komentar