Nekdanji trener Olimpije znova na trenerski borzi dela

Nogomet 5. Okt 202113:05 > 13:14
Kariera Marka Nikolića je šla po slovesu od Olimpije strmo navzgor. Foto: SPS

Marko Nikolić je preteklost moskovske Lokomotive. Srbski strokovnjak, ki je z Lokomotivo igral v Ligi prvakov in osvojil pokalno krono, klub zapušča zaradi nesoglasij z vodstvom ruskega prvoligaša. Čeprav njegov odhod s klopi še ni uradno potrjen, ga srbski mediji že intenzivno povezujejo z novimi delodajalci.

“Marko bo zagotovo zapustil Lokomotivo, a prezgodaj je govoriti o novem klubu. Kolikor ga poznam, sem 90 % prepričan, da do januarja ne bo imel novega delodajalca,” je za ruske medije potrdil Nikolićev agent Dejan Joksimović in dodal, da bo ob prekinitvi pogodbe njegov varovanec dobil 3 milijone odpravnine.

Lokomotiva je po 10. krogih na četrtem mestu ruske Premier lige s šestimi točkami zaostanka za vodilnim Zenitom. Nesporazume med Nikolićem in vodstvom kluba naj bi še dodatno razplamtel domač poraz z Rostovom (1:2) pred reprezentančnim odmorom.

Foto: SPS

Nekdanji strateg ljubljanske Olimpije, ki je klub svojemu izjemnemu trenerskemu znanju v slovenski nogometni javnosti najbolj znan po rasistični aferi “črni idiot”, vzkliku, ki mu je ušel ob jezi na napadalca Blessinga Elekeja, bo tako kmalu na trenerski borzi dela. 42-letnika intenzivno povezujejo s klopjo italijanske Spezie, omenja se ga tudi kot kandidata za klop bolgarskega Ludogoretsa.

Trenutno so brez službe vsi trije trenerji Olimpije v šampionski sezoni 2015/2016: Marijan Pušnik, Rodolfo Vanoli in Marko Nikolić.