‘Nisem si mislil, da je med nami toliko kač’

Nogomet 19. Apr 202116:24 > 16:41 0 komentarjev
Twitter

Čeferin še nikoli tako oster - Agnellija in ostale označil za kače.

Ustanovitev novega tekmovanja je prinesla nekaj pomembnih kadrovskih sprememb. Tako je vodja Juventusa, Andrea Agnelli odstopil z mesta v izvršnem odboru Evropske nogometne zveze, na njegovo pozicijo pa prihaja Karl-Heinz Rumenigge, predsednik münchenskega Bayerna.

Superliga naj bi se začela avgusta, je pa UEFA, na čelu z Aleksandrom Čeferinom, že sporočila, da 12 klubov, sodelujočih v novem tekmovanju, ne bo imelo pravice nastopa v novi sezoni lige prvakov (2021/2022).

Predsednik UEFA, Čeferin, je nad današnjo novico šokiran, čeprav se je na to že nekaj časa namigovalo. Povedal je, da se je še v soboto slišal z Agnellijem, ki mu je dejal, da podpira reforme v Ligi prvakov in da se še enkrat slišita čez eno uro, potem pa je Italijan menda izključil telefon.

Čeferin je dodal, da se je že uspel slišati tudi s predsednikom Mednarodne nogometne zveze, Giannijem Infantinom, ki mu je zatrdil, da bo FIFA na jutrišnjem kongresu ostro obsodila novonastalo tekmovanje.

Štiriindvajset let sem se ukvarjal s kazenskim pravom, a česa takšnega še nisem videl. Ed Woodward (op. a. podpredsednik Manchester Uniteda) me je še v četrtek klical in dejal, da povsem podpira nove reforme, očitno pa je podpisal že pred tem nekaj drugega. Vseh 12 lastnikov je ljubiteljem nogometa pljunilo v obraz,” je Grosupeljčan uporabil ostre besede, še najbolj pa ga očitno boli figa v žepu vodje Juventusa, Andree Agnellija:

Še nikoli nisem videl človeka, ki bi se tolikokrat zlagal in to počel tako vztrajno. Pohlep poskrbi, da vse slabe človekove lastnosti pridejo na plano. Še sanjalo se mi ni, da imamo med nami toliko podlasic’.”

V dobesednem prevodu je predsednik UEFA dejansko rekel, da so pri 12 klubih ustanoviteljih Superlige lastniki ‘kače’.