Nizozemski nogomet pretresa velik škandal

Nogomet 7. Feb 202216:07 > 16:09 0 komentarjev
Marc Overmars je zakuhal velik škandal. FOTO: Guliverimages.

Marc Overmars, legendarni nekdanji nizozemski nogometaš, je včeraj pozno zvečer zaradi neprimernih sporočil, ki jih je pošiljal zaposlenim ženskam v klubu, odstopil z mesta športnega direktorja Ajaxa.

Marc Overmars, eden od najbolj znanih nizozemskih nogometašev vseh časov, je včeraj okoli polnoči, potem ko je ravno pred kratkim podaljšal sodelovanje, povsem nepričakovano odstopil z mesta športnega direktorja največjega nizozemskega nogometnega kluba.

Overmars: Sram me je

“Sram me je. Na žalost nisem dojel, da sem prešel meje dobrega okusa, kar so mi v klubu pojasnili prejšnji teden. Vsem se opravičujem. Za nekoga na mojem mestu takšno obnašanje ni primerno. Zdaj je to jasno tudi meni, ampak je prepozno. Ne vidim druge rešitve kot to, da zapustim svoje mesto. Vse skupaj je vplivalo tudi na moje privatno življenje, zaradi česar bi prosil, da mene in mojo družino pustite na miru,” je izjava, pod katero je podpisan 48-letni nekdanji zvezdnik Ajaxa, Arsenala in Barcelone, pri Ajaxu pa so z njo šokirali okoli polnoči.

Športni direktor Ajaxa je bil od poletja 2012. FOTO: Guliverimages.

Razlog za odstop? Za zdaj še ni znano, kaj natanko je počel, a Overmars naj bi z neprimernimi sporočili nadlegoval nekatere ženske, zaposlene v amsterdamskem nogometnem velikanu. Ajax zapušča po desetih letih, v kateri se je v vlogi športnega direktorja zelo izkazal, zato je z Amsterdamčani pred kratkim tudi podaljšal sodelovanje do leta 2026.

Meijaard: Dramatična situacija, grozno je

“To je dramatična situacija. Grozno je, da so se morale ženske soočati s takšnim obnašanjem. Ko smo izvedeli, kaj se je dogajalo, smo se takoj odzvali. Marc je verjetno najboljši športni direktor, ki ga je Ajax kadarkoli imel, zato smo z njim nedavno tudi podaljšali sodelovanje, a na žalost je šel prek vseh meja, tako da sodelovanje ni več mogoče, kot je ugotovil tudi sam. Stvar je mučna za vse vpletene, ki jim želim, da dobijo svoj mir in privatnost,” je ob tem izjavil predsednik Izvršnega odbora Leen Meijaard.

Van der Saar: Ta novica je šokantna

“Situacija je zelo neugodna za vse. Delovanje v varnem okolje je najpomembnejše. Na to bomo v prihodnosti še bolj pazljivi. Z Marcom sva bila soigralca od devetdesetih let prejšnjega stoletja, najprej pri Ajaxu in potem še v nizozemski reprezentanci. Potem sva deset let delala skupaj pri Ajaxu. Žal je tega sodelovanja konec. Delamo na lepi zgodbi, zato je ta novica za marsikoga šokantna,” pa piše v izjavi, pod katero se je podpisal predsednik Ajaxa, še en legendarni nekdanji nizozemski nogometaš Edwin van der Sar.

Edwin van der Sar v družbi Overmarsa. FOTO: Guliverimages.

Ajax, ki mu gre v tej sezoni dobro tudi v Evropi in se je uvrstil v osmino finala lige prvakov, je v nizozemskem prvenstvu sicer ravno včeraj s 3:0 premagal Heracles in ima na vrhu pet točk prednosti pred najbližjim zasledovalcem.

Podrobnosti naj bi bile razkrite v naslednjih dneh

Zakaj so Amsterdamčani skrbno pripravljeno sporočilo za javnost, ki je pretreslo tamkajšnji nogomet, objavili v tako poznih urah, uradno niso pojasnili, a so po Nizozemskem že zaokrožile novice, da je bila takšna odločitev načrtna.

Izvedeli so namreč, da bo zgodbo, za katero so v klubu vedeli že nekaj dni, v ponedeljkovih jutranjih urah objavil tamkajšnji medij NRC, ki v naslednjih dneh obljublja dodatna razkritja v tej zgodbi, ki je močno odjeknila tudi v evropskem nogometu.

Fotografija iz časov, ko je navduševal na nogometnih zelenicah. FOTO: Guliverimages.

Legenda nizozemskega nogometa

Overmars je bil član generacije Ajaxa, ki je leta 1995 postala evropski prvak, v Amsterdamu pa se je veselil tudi številnih drugih lovorik, trikrat je bil nizozemski prvak. Leta 1998 je bil angleški prvak z Arsenalom, s katerim je bil trikrat tudi angleški superpokalni prvak.

48-letni nekdanji krilni napadalec je bil vrsto let tudi nizozemski reprezentant. Z Nizozemsko je nastopil na dveh svetovnih (1994 in 1998) ter dveh evropskih prvenstvih (2000 in 2004). V reprezentanci je na 86 tekmah dosegel 17 golov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!