NK Maribor prvi prvak EON Next Gen lige

Nogomet 21. Maj 202413:04 0 komentarjev
NK Maribor
Foto: NZS

Nogometaši Maribora so s ponedeljkovim slavjem v Novi Gorici postali prvi prvaki EON NextGen lige, mladinskega tekmovanja, ki je v letošnji sezoni doživelo pravi razcvet.

Mariborčani so osvojili prvo mesto pred Muro, Olimpijo in Celjem ter po tridesetih odigranih tekmah zasluženo visoko v zrak dvignili pokal za naslov prvakov. Vijoličastim sta nagrado podelila generalni sekretar NZS, Martin Koželj in vodja projektov v marketingu Telemach Slovenija, Aleksandar Kovačević.  

Tine Čuk
Tine Čuk je bil eden izmed izstopajočih posameznikov EON Next Gen lige. Foto: Uroš Skaza

Nov sistem in prenosi tekem

Nogometna zveza Slovenije je v sezoni 2023/24 spremenila sistem tekmovanja v mladinskem klubskem nogometu, ob tem pa skupaj s partnerjem Telemach Slovenija nadgradila sodelovanje. Nastala je EON NextGen liga, ki je že v premierni sezoni pritegnila veliko zanimanje javnosti. Najbolj perspektivne slovenske nogometaše je bilo prvič v zgodovini moč spremljati v neposredni televizijskih prenosih na Sportklubu in spletnih prenosih na uradni spletni strani NZS.

»Prva sezona EON NextGen lige je končana in pri Telemachu kot generalnemu sponzorju lahko rečemo, da je prenovljena mladinska liga povsem upravičila pričakovanja. Igralci so pokazali visoko raven nogometa, dobro so se znašli ob večji medijski pozornosti in prepričan sem, da so pridobili zares dragocene izkušnje, ki jih bodo izkoristili na nadaljnji poti. Ob tej priložnosti želim seveda tudi čestitati zmagovalcem, igralcem NK Maribor,« je ob koncu sezone dejal predsednik poslovodstva Telemacha Slovenija Tomislav Čizmić.  

“V zadnjih letih smo na NZS ugotovili, da ob prehodu iz mladinskega v članski nogomet izgubimo preveč nogometašev. Zato je nastala EON NextGen liga. Kot odgovor na željo po dvigu kvalitete lige in kot pomoč pri prehodu kvalitetnih nogometašev v članski nogomet. Novo samostojno tekmovanje je bilo zadetek v polno. Liga je postala bolj tekmovalna, skozi TV prenose smo spoznali veliko novih, kvalitetnih nogometašev. Zaradi medijskega zanimanja je liga postala tudi bolj tržno zanimiva. Vesel sem tudi, da je Telemach kot najpomembnejši partner slovenskega klubskega nogometa prepoznal potencial lige in je podprl ta razvojni projekt. Verjamem, da smo skupaj dobili dobro nogometno vsebino. Za nami je šele prva sezona, ki nedvomno kaže, da smo naredili korak v pravo smer. Prvenstvo je bilo izredno zanimivo, boj za vrh neizprosen, na koncu pa so Mariborčani s serijo desetih zmag do konca naredili razliko in zasluženo osvojili naslov prvega prvaka EON NextGen lige, za kar jim iskreno čestitam,” pa je dodal še predsednik NZS, Radenko Mijatović.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!