Nočna mora: Koliko časa bo še odsoten Ansu Fati?

La liga 4. Maj 202119:21 0 komentarjev
REUTERS/Albert Gea
REUTERS/Albert Gea

Mladi napadalec Barcelone Ansu Fati ima velike težave, ko je govora o okrevanju po operaciji kolena. Po drugem kirurškem posegu je jasno tudi že to, da na Evropskem prvenstvu ne bo nastopil.

Ansu Fati, 18-letni biser Barcelone je na prvo operacijo odšel meseca novembra. Njegovo okrevanje pa vsekakor ne gre tako hitro, kot so predvidevali sprva. Trenutno niti ni približnega podatka, kdaj bi ga lahko znova videli na igrišču. V preteklih tednih se je sestal s kar tremi različnimi ortopedi glede za načrt o okrevanju. Ali bo potreboval še kakšen poseg ni znano.

Fati bil nazadnje na zelenici 7. septembra proti Betisu, ko ga je nato ob polčasu zamenjal Lionel Messi.

Prvotna ocena je bila, da bo nadarjeni nogometaš s koreninami iz Gvineje Bissau odsoten štiri mesece. Zdaj jih je minilo že šest in 18-letnika zagotovo na zelenici ne bomo videli še nekaj časa.

Pri Barceloni upajo, da bo pripravljen na začetku sezone 2021/22, selektor španske reprezentance Luis Enrique pa ga v svoji ekipi želi videti 6. oktobra, ko je na sporedu finale lige narodov.

Ansu Fati je leta 2019 za Barcelono debitiral s samo 16 leti in 298 dnevi. V tem pogledu je na drugem mestu najmlajših debitantov za člansko ekipo. Pred njim je le Vicenc Martinez, ki je za Katalonce debitiral leta 1941. Takrat je bil star 16 let in 280 dni.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!