Liga narodov: Jovetić & Ivanović podjarmila Azerbajdžan

Stevan Jovetić

Nogometaši Črne gore so v 3. krogu divizije C UEFA Lige narodov z 2:0 ugnali Azerbajdžan. Popoln izplen sta za varovance Faruka Hadžibegića prinesla zadetka Stevana Jovetića in Igorja Ivanovića.

Tekma se za sokole ne bi mogla začeti bolje, po le 10 minutah je kot izvedel Sead Hakšabanović, na pravem mestu je bil Jovetić za 1:0. Napadalec Monaca je tudi v prvem krogu proti Cipru dosegel dva zadetka.

Sredi prvega dela je po novem kotu in gneči v šestnajstercu lepo priložnost zamudil Azerbajdžan. Abas Huseinov je izenačenje zgrešil za nekaj centimetrov, žoga je švignila mimo desne vratnice.

Vprašanje zmagovalca je bilo odločeno kakšnih 20 minut pred koncem, ko je Ivanović, vstopil je s klopi, po le nekaj minutah na zelenici zadel za končnih 2:0. Žogo je ukradel obrambnemu igralcu, se sam podal proti vratom in žogo plasiral v daljši kot vrat.

Zmaga rdečih je še toliko več vredna, če vzamemo v zakup, da zaradi takšnih in drugačnih razlogov v postavi ni bilo Stefana Savića, Marka Vešovića, Stefana Mugoše, Adama Marušića, Žarka Tomaševića

V drugi tekmi skupine je Luksemburg doma z 2:0 ugnal Ciper, oba gola je dosegel igralec Beverna Danel Sinani (12. in 26. minuta). Prav žepna državica bo naslednji tekmec “sokolov” v torek.

LESTVICA: Črna gora 9, Luksemburg 6, Azerbejdžan 3, Ciper 0.