Nogometni svet v ŠOKU: Umrl Diego Armando Maradona!

Nogomet ostalo 25. Nov 202017:26 > 17:28
Gabriele Maltinti, Getty Images Sport

Po poročanju številnih argentinskih in svetovnih medijev je v sredo na svojem domu umrl eden največjih nogometašev vseh časov Diego Armando Maradona.

REUTERS/Matias Baglietto

To sta kot prva poročala argentinska časnika Clarin in Ole, ki sta zapisala, da je Diego Armando Maradona doživel srčni zastoj v sredo zjutraj po lokalnem času.

Po tem, ko je Diego Armando Maradona v Buenos Airesu pred dnevi prestal operacijo zaradi krvnega strdka v možganih, je okreval v domači oskrbi. V sredo pozno popoldne po srednjeevropskem času pa je svet pretresla novica o smrti enega največjih nogometašev vseh časov, ki je 30. oktobra dopolnil 60 let. Velikanu argentinskega in svetovnega nogometa naj bi se ustavilo srce.

Dnevnik Clarin je na svoji spletni strani zapisal, da se je zgodilo “neizbežno” in da gre za udarec, ki odmeva po vseh koncih sveta. Maradona je umrl okoli 12. ure po argentinskem času, saj zdravnikom, ki so mu pomagali v njegovi vili, reanimacija po zastoju srca ni uspela. Clarin dodaja, da se je Maradona po podatkih njegove družine in najbližjih prijateljev v zadnjih dneh počutil “zelo tesnobno in nervozno”, zato naj bi razmišljali celo o nadaljevanju zdravljenja na Kubi, kjer je bil še v času vladavine Fidela Castra, ki je zanimivo umrl prav na današnji dan leta 2016, reden gost.

“To je novica, ki bo zaznamovala zgodovino. Poved, ki se je zapisala velikokrat, a je vedno preigrala usodo, zdaj pa je del žalostne resničnosti: umrl je Diego Armando Maradona,” je zapisal Clarin.