Turnir prijateljstva za SK napoveduje Savo Milošević

sport klub

V torek se v Etnem selu Stanišići nedaleč od Bijeljine začenja četrti Turnir prijteljstva, ki ga v živo spremljajte na programih Sportkluba.

Turnir prijateljstva

Sportklub bo četrto leto zapored (prvič v Sloveniji) v živo prenašal obračune iz Stanišićev, kjer bo dvoboje najboljših mladih ekip iz področja nekdanje Jugoslavije spremljajo nemalo nogometnih velikanov iz nekdanje skupne države.

Ko govorimo o sistemu tekmovanja, ta ostaja nespremenjen. Sodeluje 16 ekip, ki so razdeljene v štiri skupine. V okviru skupine bo vsaka ekipa odigrala tri tekme po enokrožnem sistemu. Zmagovalci skupine si zagotovijo napredovanje v izločilne boje.

Prvo leto so zmago odnesli nogometaši zagrebškega Dinama, nato so bili najboljši člani Crvene zvezde, pred letom dni pa je bila Vojvodina v finalu boljša od Rijeke. Letos slovenske barve zastopa Olimpija, ki se bo v skupini A merila s Crveno zvezdo, Splitom in Borcem in Banje Luke.

Skupina A: Crvena zvezda, NK Split, Olimpija, Borac Banja Luka

Skupina B: Partizan, Rijeka, Sloboda Tuzla, Budućnost Podgorica

Skupina C: Dinamo Zagreb, OFK Beograd, Željezničar, Spartak

Skupina D: Vojvodina, Osijek, Sarajevo, Vardar

V prvem polfinalu se bosta pomerila zmagovalca skupine A in C, v drugem pa skupine B in D.

Namesto klasične napovedi turnirja si spodaj oglejte prvi intervju iz letošnjega Turnirja prijateljstva in to s človekom, ki stoji za vsem skupaj, Savom Miloševićem.