Slovenija futsal središče Evrope

Nogomet ostalo 27. Jun 201716:17 > 16:25
UEFA Futsal EURO

Natanko 2(0)18 dni pred prvo tekmo je skoraj 200 udeležencev preneslo futsal žogo izpred uradnega odštevalnika v središču Ljubljane do Arene Stožice, ki bo prvenstvo gostila med 30. januarjem in 10. februarjem 2018. Poseben gost je bil Miguelín, ki je zaigral tudi na medijski tekmi.

Nogometna zveza Slovenije z organizacijsko ekipo 11. evropskega prvenstva v futsalu je v sodelovanju z Evropsko nogometno zvezo UEFA ter partnerstvu z Mestno občino Ljubljana in JZ Šport Ljubljana pripravila nov odmeven dogodek, s katerim so obeležili nov mejnik pri odštevanju do začetka UEFA Futsal EURO 2018. Natanko 2(0)18 dni pred prvo tekmo je skoraj 200 udeležencev preneslo futsal žogo izpred uradnega odštevalnika v središču Ljubljane do Arene Stožice, ki bo prvenstvo gostila med 30. januarjem in 10. februarjem 2018. Poseben gost je bil Miguelín, ki je zaigral tudi na medijski tekmi, na kateri so svoje futsal znanje pokazali predstavniki enajstih medijskih hiš, in tako dodali kamenček v mozaik praznovanja novega mejnika pred UEFA Futsal EURO 2018.

Začel španski gost, končal kapetan reprezentance

Poleg številnih domačih eminentnih imen iz sveta športa je neizbrisen pečat dogodku dal častni gost, 32-letni španski reprezentant in najkoristnejši igralec UEFA Futsal EURO 2016 Miguel Sayago Martí, bolj znan kot Miguelín. Prav španski zvezdnik in predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović sta izvedla uvodno podajo kar sedemkilometrske štafete, s katero so organizatorji zaznamovali nov mejnik do začetka prvovrstnega športnega dogodka v Sloveniji. Šlo je za izviren, dosedaj še nikoli viden, prenos futsal žoge prvenstva izpred uradnega odštevalnika UEFA Futsal EURO 2018 (v središču Ljubljane) in Mestne hiše v Ljubljani (prek Prešernovega in Kongresnega trga, Wolfove in Čopove ulice, ter parka Tivoli, Dunajske in Vojkove ceste) do Arene Stožice.

UEFA Futsal EURO

Slovenija futsal središče Evrope

»Vesel sem, da lahko skupaj z najboljšim igralcem zadnjega evropskega prvenstva Miguelínom izvedem simbolični začetni udarec te štafete, čeprav je bil ‘začetni udarec’ organizacije turnirja že pred meseci. To, da se je današnjega dogodka udeležil Miguelín, ki je med drugim v španski reprezentanci debitiral ravno leta 2012 proti Sloveniji, priča o tem, da je Slovenija že danes futsal središče Evrope, vročica pred zaključnim turnirjem pa se bo stopnjevala do prvega sodnikovega žvižga v Areni Stožice,« je uvodoma dejal Radenko Mijatović, predsednik Nogometne zveze Slovenije.