Agent o Ronaldu: Še 500 let ne bo takšnega

Nogomet ostalo 10. Okt 201410:16 > 20:22

Ljubljana – Da je Cristiano Ronaldo eden najboljših nogometašev vseh časov, ni nobenega dvoma. No, njegov agent Jorge Mendes je šel še korak dlje in dejal, da takšnega nogometaša ne bo še vsaj pol tisočletja. Pretiravanje ali prekomerna promocija? Verjetno oboje …

Jorge Mendes ob Cristianu Ronaldu skrbi tudi za Angela Di Mario, Radamela Falcaa, Jamesa Rodrigueza, Diega Costo in številne ostale zvezdnike. Njegov prvi produkt je vendarle uradno najboljši nogometaš na svetu Cristiano Ronaldo, ki je tudi sam poskrbel, da se je v zadnjem času vse pogosteje začel omenjati njegov povratek v Manchester United.

“Zdaj razmišlja le o Realu, tu bo ostal za vedno. Ne bi mogel biti srečnejši. Spoštuje ljudi, ki ga ohranjajo v spominu, toda z Madridom bo do smrti. Ne sprejemam ponudb, saj ljudje vedo, da je Cristana nemogoče spraviti iz Reala, zato se ne splača sprešvati po njem,” je bil jasen Mendes.

Portugalec je vse bližje tudi strelskem rekorderju Reala, Raulu Gonzalezu. Slednji je v svoji karieri za galaktike zabil 323 zadetkov, Ronaldo je trenutno pri številki 269. “Nikoli ne boste našli takšnega, kot je on. Vsak dan je boljši, morda bo pri svojem 40-letu še boljši. Cristiano je pri Realu zelo srečen. Tu bo podrl vse rekorde, ki jih lahko podre, in se tu tudi upokojil,” je jasno povedal Mendes.

Čeprav se je v jasnoti ustvarila podoba, da je Ronaldo precej arogantna osebe, ki gleda zgolj nase, ga je Mendes predstavil v povsem drugačni vlogi. “Poleg tega, da je najboljši nogometaš, je tudi najboljši atlet na svetu. Ne morete ga primerjati z nikomer. Še 500 let ne bo takšnega,” je sprva dejal Mendes in dodal: “Gre za zelo skromno in na družino osredotočeno osebo. Je izejemen oče, sin, kakršnega bi si želela vsaka mama. Skrbi ga za druge ljudi. Težko je opisati vse njegove dobre lastnosti.”

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images