Bravo za finale ubranil kar tri enajstmetrovke!

Nogomet ostalo 28. Jun 201722:29 > 22:43
Alex Livesey/Getty Images

Končan je prvi polfinale pokala konfederacij. Po enajstmetrovkah so si uvrstitev v finale zagotovili Čilenci. Redni del ni prinesel zadetkov.

Po 120 minutah brez zadetka so obračun odločile enajstmetrovke, v katerih je bil glavni junak Claudio Bravo, ki je zaustavil vse tri poskuse Portugalcev. Za Čile so bili zanesljivi Arturo Vidal, Aranguiz in Alexis Sanchez. Bravo je zaustavil poskuse Ricarda Quaresme, Nanija in Joaa Moutinha.

Tekmo v Kazanu so bolje začeli Čilenci, ki so v 6. minuti zapretili preko Eduarda Vargasa, a se je z obrambo izkazal Rui Patricio. Portugalci so odgovorili že čez dve minuti, ko je Andre Silva poskusil s strelom znotraj kazenskega prostora, a je bil na pravem mestu Claudio Bravo. Do konca polčasa smo videli še en nevaren poskus Čila, ko je veliko priložnost zapravil Aranguiz.

Tudi v drugem polčasu je bil nevarnejši Čile, a se je z obrambami vedno izkazal portugalski vratar Patricio. Najnevarnejši igralec južnoameriške ekipe je bil Arturo Vidal, ki pa nikakor ni uspel ugnati omenjenega vratarja. Portugalska si v drugem polčasu ni priigrala niti ene priložnosti in tekma je šla v podaljšek.

Tudi v dodatnem delu so bolj pogumno zaigrali Čilenci, ki so bili najbližje zadetku v 118. minuti, ko se je kar dvakrat zatresel okvir portugalskih vrat. Najprej je poskusil Vidal in zadel vratnico, odbitek pa je v prečko poslal Martin Rodriguez.

V drugem polfinalu se bosta v četrtek ob 20. uri pomerili Nemčija in Mehika.