Messi 87 milijonov dražji od Ronalda

Nogomet ostalo 7. Jan 201510:47 > 10:48

Ljubljana – Sodeč po raziskavi Centra za raziskave v športu (Cies) s sedežem v Švici je najdražji nogometaš na svetu po tržni vrednosti Lionel Messi, za njim Cristiano Ronaldo in Edne Hazard. Brez Slovenca med prvo stoterico.

Tržna vrednost Lionela Messija (ob predstavah na igrišču so pri raziskavi upoštevali tudi starost, dolžino pogodbe, mednarodne izkušnje, itd.) je po oceni Centra za raziskave v športu (Cies) kar 220 milijonov evrov oziroma štiri milijone več kot lani. Na drugem mestu je pristal Realov prvi zvezdnik Cristiano Ronaldo, ki je ocenjen na 133 milijonov evrov (19 milijonov več v primerjavi z lanskim letom), na tretjem pa Eden Hazard – 99 milijonov evrov. V prvi peterici sta še Diego Costa (84 milijonov evrov in Paul Pogba (72 milijonov evrov).

Brez SlovencaV prvi stoterici najdemo kar nekaj igralcev s področja nekdanje skupne države, a prav nobenega Slovenca.

Real najštevilčnejše zastopanNajveč igralcev na lestvici ima madridski Real, in sicer kar osem. Ob Ronaldu še Garetha Bala, Jamesa Rodrigueza, Isca, Karima Benzemaja, Tonija Kroosa, Luko Modrića, Sergia Ramosa, Danija Carvajala, Raphaela Varaneja in Marcela.

Ribery najstarejši, Shaw najmlajšiNajstarejši igralec na lestvici je 31-letni Franck Ribery, ki je pristal na repu (20 milijonov evrov), medtem ko je najmlajši 19-letni Luke Shaw (65. mesto, 26 milijonov evrov).

Lestvica najdražjih nogometašev po raziskavi Centra za raziskave v športu (Cies):

1. Lionel Messi (Arg/Barcelona) 220 milijonov evrov2. Cristiano Ronaldo (Por/Real Madrid) 1333. Eden Hazard (Bel/Chelsea) 994. Diego Costa (Špa/Chelsea) 845. Paul Pogba (Fra/Juventus) 726. Sergio Aguero (Arg/Manchester City) 657. Raheem Sterling (Ang/Liverpool) 638. Cesc Fabregas (Špa/Chelsea) 629. Alexis Sanchez (Čil/Arsenal) 6110. Gareth Bale (Val/Real Madrid) 60

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images