Novomeščani presenetili Krško, Triglav slavil v Kopru

NZS.si

Po Mariboru so si četrtfinale Pokala Slovenije priigrali tudi nogometaši Krke in Triglava. Kranjčani so po preobratu slavili v Kopru. Novomeščani so v dvoboju s Krškim prišli do napredovanja šele po podaljšku, kjer so slavili v izdihljajih le tega.

Uvodni sredin dvoboj v Novem mestu je prinesel prvo presenečenje. Krka je na domačem igrišču presenetila Krško, trenutno tretjo ekipo PLTS. Gostitelji so po dobri uri igre že vodili z dvema zadetkoma prednosti, povedli pa so v 31. minuti, ko je Maks Slunjski premagal Žigo Freliha. Mladi vratar Krčanov je drugič klonil v peti minuti nadaljevanja, ko ga je ugnal še Luka Kambič, a se gostje niso predali. Deset minut po domačem golu so udarili tudi Krčani, prednost Krke je znižal Tonći Mujan. Sedem minut pred koncem rednega dela srečanja so se Posavci dokopali do izenačenja v polno meril Miljan Škrbić. Sledili so podaljški, v katerem pa je krajšo potegnil prvoligaš. Ko je že kazalo, da bodo o napredovanju odločale enajstmetrovke, je bil pred golom Krškega najspretnejši Luka Kambič in z drugim golom na srečanju odločil potnika v četrtfinale.

Za četrtfinalno vstopnico so se morali pošteno potruditi nogometaši Triglava, ki so gostovali na koprski Bonifiki. Primorci so namreč povedli že v sedmi minuti dvoboja, ko je v polno meril Željko Tomić. Gostje so odgovorili v 17. minuti, ko se je pod izenačujoči zadetek podpisal Nejc Križaj in postavil tudi izid polčasa.

Gorenjci so odpor domače enajsterice strli v zadnji četrtini dvoboja. V 73. minuti je pred golom Matej Poplatnik po strelu z bližine Triglavu priigral vodstvo. V 84. minuti pa je v polno meril Gašper Udovič. V 87. minuti je po nesporazumu domače obrambe indirektni prosti strel v kazenskem prostoru v gol za 1:4 pretvoril Luka Majcen, nekdanji član Kopra in tako tudi postavil končni izzid.