Sodniki poškodovani, situacijo rešil – navijač!

Getty Images

"Na žalost smo izpadli po enajstmetrovkah, toda tekmo sem gledal iz najboljšega mesta na stadionu," je bil po koncu obračuna belgijskega pokala navdušen navijači, ki se mu je ponudila edinstvena priložnost deliti pravico.

 V osmini finala belgijskega pokala sta se srečala Mechelen in Genk. Po 120 odigranih minutah je bil izid 1:1, po enajstmetrovkah pa so se napredovanja veselili igralci Genka, ki so slavili s 5:4 in se uvrstili med najboljših osem. Glavni junak srečanja pa vendarle ne prihaja iz igrišča, temveč tribune. Sprva se je poškodoval glavni sodnik Christof Dierick, ki ga je zamenjal četrti sodnik Nicolas Laforge.

Poškodbam v sodniških vrstah še vedno ni bilo konca. Ko se je poškodoval še stranski sodnik Tom Dens, so v domačem klubu kar po mikrofonu povprašali, ali je na stadionu, kdo, ki ima izkušnje s sojenjem. Na nenavaden “oglas” se je javil 45-letni Luc Bosmans in seveda navdušil vse prisotne, ko je dejansko prevzel sodniško vlogo in svoje delo opravil zelo solidno.

“Prevzemanje sodniške vloge je drugi najboljši trenutek v mojem življenju. Svoj klub spremljam skozi vzpone in padce. Na žalost smo izpadli po enajstmetrovkah, toda tekmo sem gledal iz najboljšega mesta na stadionu,” je bil Bosmans navdušen po koncu obračuna.