Nesrečen poraz Slovenije, ki je navdušila z dobro igro

Nogomet ostalo 5. Dec 201721:41 > 21:49
M24.si

Slovenska futsal reprezentanca je danes odigrala prvo od dveh prijateljskih tekem s Portugalci. V Litiji je bilo 0:2 (0:0) za goste.

Tekmeca jutri čaka še ena prijateljska tekma, ki bo tudi generalka za prihajajoče evropsko prvenstvo v Sloveniji. Sredina tekma v Stožicah bo imela tudi dobrodelen značaj, saj bo ves izkupiček od vstopnine šel za projekt Botrstvo.

Tekmo v Litiji, zbralo se je kar 1100 gledalcev, je spremljal tudi Laurent Morel, ki je pri evropski nogometni zvezi Uefa zadolžen in odgovoren za futsal tekmovanja.

Današnja tekma v Litiji je bila že prvi korak v zadnjem sklopu priprav na januarsko domače prvenstvo, selektor Andrej Dobovičnik pa je lahko preveril pripravljenost svojih izbrancev v boju z močnimi Portugalci. Slovenske nasprotnike je vodil zvezdniški Ricardinho, eden najbolj prepoznavnih igralcev dvoranskega nogometa na svetu, ki je prav danes odigral jubilejno 150. tekmo za izbrano vrsto.

A domači igralci se slovitega tekmeca niso ustrašili; Portugalci so imeli sicer pobudo, toda obramba na čelu z razpoloženim vratarjem Damirjem Puškarjem je zdržala začetni pritisk. V nadaljevanju so se razživeli tudi domači, pripravili so si nekaj priložnosti, najlepšo je imel Denis Totošković, pred koncem polčasa pa dve še Rok Mordej, a vratarja Andreja Souse nista premagala.

Drugi polčas je bil podoben, Puškar je imel na začetku veliko dela, a ga je dobro opravljal, domači pa so tudi imeli svoje priložnosti. Toda močan strel Igorja Osredkarja so Portugalci odbili, po še enem njegovem poskusu v 28. minuti pa je Andre Coelho žogo izbil z golove črte. Totošković pa je bil dve minuti pozneje sam pred golom, a z dveh metrov ni zadel.

Portugalci so nato povedli po avtogolu Alena Fetića, ki je žogo preusmeril v svoj gol, na drugi strani pa je nato Kristjan Čujec zadel le vratnico, z enako mero je štiri minute pred koncem vrnil tudi Andre Coelho. Ob koncu so Slovenci poskusili še z igralcem-vratarjem, kar so Portugalci izkoristili za končnih 2:0.

Kljub porazu pa so gledalci v dodobra napolnjeni litijski športni dvorani Slovence za borbeno predstavo nagradili z aplavzom.

Jutrišnjo tekmo v Stožicah si boste lahko ogledali tudi v neposrednem prenosu na televiziji Sportklub.

Prijateljska tekma, Litija, 5.12.:
Slovenija – Portugalska 0:2 (0:0)
0:1 Fetić (30.), 0:2 Cary (40.)