Slovenci nadaljujejo s pripravami na Euro

Nogomet ostalo 30. Dec 201712:21 > 12:26
NZS.si

Slovenska futsal reprezentanca do sobote ostaja v Mariboru, kjer opravlja prvi del priprav na prihajajoče evropsko prvenstvo, ki se čez mesec dni začne v Ljubljani. Uvodno tekmo bo Slovenija 30. 1. odigral proti Srbiji.

O tem ne razmišljamo, ni prostora za evforijo. Za pripravo na Srbijo in Italijo bo še čas. Ne pozabimo – v mesecu januarju se bomo merili še s tretjo ekipo na svetu, v goste nam prihaja Iran,” opozarja selektor Andrej Dobovičnik.

Na treningu je poudarek na izboljšavi fizične pripravljenosti, preostanek treninga pa je namenjen igri in delu z žogo. “Igralci se trudijo na vsakem treningu, zelo so prizadevni. Želel bi si, da bi do prihodnjih priprav še sami naredili kaj zase v svojih klubih. Pohvalil bi tudi novinca Žana Korena in Benjamina Tušarja, ki sta se dobro vključila v ekipo in sta nam v veliko pomoč. Prepričan sem, da se bosta po koncu EP v klub vrnila pripravljena, kar pa bo neka zahvala reprezentanci kluboma, kjer Žan in Benjamin igrata,” je še dodal Dobovičnik.

Z moštvom je tudi trener vratarjev Alan Pertovt, ki bo poskrbel, da bosta slovenska vratarja na evropskem prvenstvu v optimalni formi.

Ekipa se bo spet zbrala 8. 1., sprva bo vadila v Ljubljani, potem pa v Podčetrtku. Selektor Dobovičnik bo seznam igralcev (14), na katere računa na evropskem prvenstvu, razkril po tekmah proti Iranu. (vir: NZS)

Pripravljalni tekmi:

Trbovlje, 22. 1. 2017:
Slovenija – Iran (19.00)

Celje, 23. 1. 2017:
Slovenija – Iran (18.30)