17.30 na SK1: Slovenci v razprodanih Stožicah do zmage?

NZS

S tekmo med Slovenijo in Srbijo se ob 18.00 v razprodanih Stožicah začenja evropsko prvenstvo v futsalu.

Vstopnice za težko pričakovano tekmo so pošle že dan pred tekmo, zato se lahko nadejamo odličnega vzdušja. Pričakovano bo padel tudi rekord po obiskanosti na tekmah slovenske futsal reprezentance.

Tekmo si bodo v živo ogledali tudi prvi mož Evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin, nekdanji portugalski nogometni zvezdnik Luis Figo in nekdanji srbski reprezentant Dejan Stanković.

Slovenija si želi na domačem prvenstvu vsaj ponoviti največji uspeh na EP-jih. To je preboj v četrtfinale, kar je Slovencem uspel pred štirimi leti v Belgiji.

Žreb pred prvenstvom je Sloveniji v skupini A namenil težka nasprotnika. Varovanci Andreja Dobovičnika imajo negativno razmerje zmag in porazov tako s Srbijo kot Italijo, a v slovenskem taboru se nikakor ne predajajo v naprej.

Zaenkrat so vse misli usmerjene v obračun s Srbi, Slovenci pa so se na tekmeca pripravili do potankosti. “Do zdaj smo gledali samo Srbijo. Veliko poudarka smo dali na njihove prekinitve, uigrane akcije iz avta in kota. Vsi poudarjajo, da jim manjkata dva ključna igralca, toda to nas ne sme zavesti. Moramo gledati nase in odigrati po najboljših močeh. Vemo pa, da imajo Srbi še druge kakovostne igralce, igrajo v močnih klubih in so zelo nevarni. Ne bi se preveč zanašal na to, da manjkata dva igralca,” je razlagal kapetan Slovenije Igor Osredkar, ki se je z vsemi preostalimi kapetani in selektorji v ponedeljek predstavil medijem v Stožicah.

Glavni favoriti prvenstva so Španci, ki so naslov stare celine osvojili že sedemkrat. Španija igra v skupini D z Azerbajdžanom in Francijo. V skupini B so Rusija, Kazahstan in Poljska, v skupini C pa Portugalska, Ukrajina in Romunija.

Vse tekme boste lahko spremljali v neposrednih prenosih na kanalih televizije Sportklub.