Osem zadetkov in remi med Francijo in Španijo

NZS

Španska in francoska futsalska reprezentanca sta se na evropskem prvenstvu v Ljubljani na uvodni tekmi skupine D razšli z neodločenim izidom 4:4 (2:2). Naslednja tekma v tej skupini bo na sporedu v petek, ko se bosta pomerila Francija in Azerbajdžan.

Španska vrsta, ki je osvojila kar sedem od desetih evropskih prvenstev, tudi pred dvema letoma v Srbiji je bila najboljša, je proti debitantki Franciji dobila le točko. Francozi so taktično odigrali pametno in znali unovčiti napake Špancev, ki niti enkrat na tekmi niso vodili.

Španci so začeli pričakovano, povsem prevladovali, streljali, v deveti minuti pa si je Marc Tolra privoščil napako, slabo oddal žogo, ki jo je prestregel Abdessamad Mohammed in Francoze popeljal v vodstvo.

Toda to ni dolgo trajalo, Adolfo je iz bližine zaključil lepo špansko akcijo v deseti minuti in tako izenačil na 1:1. Španci so nadaljevali dominantno predstavo, v kateri pa so prevečkrat pravega naslovnika zgrešile zadnje podaje.

Zato pa so Francozi, sicer nevarni v protinapadih, v 17. minuti izpeljali hitro akcijo, izigrali Špance, žogo pa je povsem sam iz bližine v prazno mrežo potisnil Samir Alla za vodstvo z 2:1.

Pol minute pred koncem polčasa pa so Španci nekoliko srečno, a zasluženo spet izenačili. Lin je izvedel kot, pri tem zadel Azdina Aigouna, od katerega se je žoga odbila in presenetila Djamela Harouna v francoskih vratih.

Takoj po začetku drugega polčasa so Francozi znova vodili, Souheil Mouhoudine se je med strelce vpisal iz bližine. V 23. minuti je bil blizu novega izenačenja Miguelin, ki je z desetih metrov zadel vratnico.

Sledila je nova serija španskih strelov, v 26. minuti pa je izjemno priložnost zapravil Carlos Ortiz, ko je neoviran s sedmih metrov žogo poslal čez gol. Isti igralec je že v naslednji minuti za nameček poskrbel še za avtogol, v svojo mrežo je preusmeril žogo po podaji z desne strani za francosko vodstvo s 4:2.

Še v isti minuti so Španci znižali zaostanek, ko je Solano s peto spretno preusmeril žogo po strelu z desetih metrov. Kljub pritisku Špancem nikakor ni uspelo žoge spraviti v mrežo, poskušali so tudi z igro z igralcem več, kar se jim je obrestovalo v 38. minuti, ko je odbito žogo v mrežo pospravil Bebe. Tudi v zaključku so z igralcem več poskusili priti še do zmagovitega zadetka, a so se Francozi obranili.

Skupina D
Španija 4:4 Francija
Adolfo 10., Aigoun (ag.) 20., Solano 27., Bebe 38.; Mohammed 9., Alla 17., Mouhoudine 21., Ortiz (ag.) 27.