Z dvignjeno glavo in ponosom novim ciljem naproti

NZS

Slovenija se je s porazom v četrtfinalu poslovila od evropskega prvenstva, kjer ostaja Rusija, ki je pred več kot 10.000 gledalci z 2:0 premagala našo reprezentanco.

Slovenska futsal reprezentanca se je po včerajšnjem porazu proti Rusiji z 2:0 poslovila od domačega evropskega prvenstva v futsalu. Končni izkupiček Slovenije pa zmaga, remi in poraz, ter kar trikrat razprodane Stožice, ki so ob tekmah naše reprezentance pokale po šivih.

Po edinem porazu so strnili misli tudi nogometaši. “Odigrali smo po najboljših močeh. Verjeli smo v zmago, Ruse smo spoštovali, bali pa se jih nismo. Dobro smo vedeli, kdo je Rusija, ki se stalno uvršča v finale EP-ja. A so prav ti Rusi s pridihom Južne Amerike vse do konca trepetali, kako bo. Če bi mi zadeli za 1:1, bi bilo še veselo… Žal se nam ni izšlo. S porazom zapuščamo to prvenstvo, a z dvignjeno glavo. Lahko smo ponosni – futsal je trikrat razprodal dvorano Stožice. Ljudje so pokazali, da imajo radi futsal in da nas podpirajo. Vsem, ki so prišli, bi se rad zahvalil za podporo. Menim, da je prihodnost futsala v Sloveniji svetla. Upam, da se čim več mladih odloči za ta čudovit šport. Reprezentanco pa je pohvalil tudi predsednik Nogometne zveze Slovenije, ki nas je po zadnji tekmi obiskal v garderobi in nam čestital, ker smo dostojno zastopali barve Slovenije in poskrbeli za ugled NZS-ja,“ je po zadnji tekmi povedal kapetan Igor Osredkar.

Slovenija je bila tako zelo blizu polfinala, a hkrati tudi zelo daleč. Na koncu se je Kazahstanu včeraj pridružila še Rusija v polfinalu. “V slačilnici po tekmi sem rekel, da ne znam opisati svojih občutkov. Po eni strani sem vesel in zadovoljen, po drugi strani pa razočaran. Bolj kot razmišljam, bolj mi je jasno, da več kot smo naredili in dali v to tekmo z Rusi, več niti ne bi mogli. Vse smo naredili, postavili smo se po robu veliki Rusiji, šli smo po zmago,“ je svoje misli strnil izvrstni vratar Damir Puškar, ki je tudi včeraj navduševal s svojimi obrambami.