Španci do finala s Portugalsko po kazenskih strelih

uefa.com

Evropsko prvenstvo v futsalu v Ljubljani se bliža h koncu. Portugalska se je z zmago nad Rusijo s 3:2 uvrstila v finale. Večerno poslastico med Španijo in Kazahstanom so odločili kazenski streli, zmage pa so se razveselili Španci.

Portugalci, ki so se v četrtfinalu poigrali z Azerbajdžanom (8:1), so v polfinalu naleteli na težjega nasprotnika. Rusi so po prvem polčasu vodili z 1:0, Portugalci pa so v drugem delu vendarle prišli do popolnega preobrata in bodo na krilih Ricardinha zaigrali v finalu.

Prvi zadetek na tekmi smo videli v četrti minuti, ko je za Rusijo zadel Eder Lima. Glavnino zadetkov smo videli v drugem polčasu, ko je v 31. minuti najprej izenačil Andre Coelho, ki se je izkazal še v 36. minuti. Tretji gol za Portugalce je v 40. minuti zabil Bruno Coelho, Rusi pa so preko Ederja Lime uspeli le zmanšjati zaostanek.

Branilka naslova Španija je v večernem polfinalu garala za finalno vstopnico. Kazahstan se je izkazal za izjemnega nasprotnika, ekipi pa sta prikazali tekmo prvenstva. Redni del se je končal s 4:4, zmagovalca pa ni bilo niti po podaljšku, v katerem sta obe ekipi dosegli po zadetek. Po kazenskih strelih v finale uvrstila Španija, ki je izkoristila vse strele.

Finale bo v soboto ob 20.45.