Slovenski kapetan v naj ekipi Eura 2018

Facebook/NZS

Dobra dva tedna sta minila od konca izredno uspešnega evropskega prvenstva v futsalu, ki ga je Slovenija v Ljubljani gostila med 30. januarjem in 10. februarjem.

Piko na i zgledni organizaciji je dal uspeh Slovenije, ki se je prebila v četrtfinale, kjer se je več kot dostojno zoperstavila Rusiji.

Nagrada za dobre igre je prišla tudi po koncu prvenstva. Evropska nogometna zveza Uefa je v izbrala najboljših pet igralcev, obelodanili pa so tudi ekipo 11. evropskega prvenstva. V tej ekipi je ob vseh eminentnih imenih svoj prostor zasluženo našel tudi kapetan Slovenije Igor Osredkar!

Pet najboljših na Euru 2018:
Georgi Zamtaradze (Rusija), Taynan (Kazahstan), Douglas Junior (Kazahstan), Pola (Španija) in Ricardinho (Portugalska).

Ekipa turnirja:
Georgi Zamtaradze (Rusija), Higuita (Kazahstan), Taynan (Kazahstan), Douglas Junior (Kazahstan), André Coelho (Portugalska), Pedro Cary (Portugalska), Bruno Coelho (Portugalska), Ricardinho (Portugalska), Ivan Chishkala (Rusija), Mladen Kocić (Srbija), Igor Osredkar (Slovenija), Miguelín (Španija), Pola (Španija), Petro Shoturma (Ukrajina).

“Izredno sem presenečen in počaščen nad tem izborom! Vesel sem, ker sem uspel priti med te igralce, to ni mačji kašelj. To je velika nagrada za vse dosedanje delo in odrekanja, hkrati pa velika vzpodbuda za nadaljnje delo,” je povedal Osredkar, ki se je po evropskem prvenstvu že vrnil v klub v hrvaško Makarsko. Tam so ga lepo sprejeli, na vsakem koraku v mestu pa mu čestitajo za dobre igre in predstave Slovenije. (vir: D.P./nzs.si)