Po Bezjaku do prvenca še Mitrović, "Jaga" sama na vrhu!

Twitter

Vzhod Poljske je zajela nogometna evforija. Po petih krogih spomladanskega dela prvenstva je Jagiellonia iz mesteca Bialystok ob beloruski meji osvojila vseh 15 točk, k čemur izdatno prispevajo tudi slovenski nogometaši.

Danes je “Jaga”, kot jo ljubkovalno kličejo navijači, z 2:0 premagala Wislo iz Krakowa. Ob koncu prvega polčasa je za 1:0 zadel ljubljenec domačega občinstva Przemyslaw Frankowski, končni izid pa je v 77. minuti postavil nekdanji branilec Olimpije, Nemanja Mitrović.

Takoj po drugem zadetku je trener Ireneusz Mamrot iz igre potegnil slovenskega reprezentanta Romana Bezjaka (ki je na prejšnji tekmi sdosegel prvi gol v dresu novega kluba), tri minute kasneje pa je svojo priložnost dočakal še tretji slovenski član rdeče-rumenih, Dejan Lazarević. Slednji in pa Bezjak sta na Poljsko prestopila v zimskem prestopnem roku, Mitrović pa tam igra že od poletja.

Jagiellonia je po 26. krogih Ekstraklase z 51 točkami osamljena na vrhu, drugouvrščena Legia iz Varšave ima tri točke manj. Klub, ki bo čez dve leti praznoval okroglih 100 let, se še nikdar v svoji zgodovini ni veselil naslova državnih prvakov.