Modrić: Ronaldo in Messi z drugega planeta, ampak…

Nogomet ostalo 25. Sep 20188:07 > 8:27
Dan Istitene, Getty Images Sport

Vezist Reala in Hrvaške Luka Modrič je včera osvojil nagrado za najboljšega nogometaša leta. Čarovnik sredine igrišča pa je po osvojeni nagradi spregovoril tudi o Messiju in Ronaldu.

Luka Modrić je v izboru za najboljšega nogometaša premagal Cristiana Ronalda in Mohameda Salaha. Sijajni Hrvat je Real popeljal do tretje zaporedne lovorike v Ligi prvakov ter Hrvaško vse do finala svetovnega prvenstva.

Letošnje leto je sanjsko za Hrvata, saj je praktično osvojil vse največje nagrade.

“Srečen sem, ker so tudi drugi igralci dobili priznanje za svoje delo, to so si zaslužili. Cristiano Ronaldo in Lionel Messi sta dva svetovna igralca z drugega planeta. Vendar tudi drugim igralcem je potrebno podeliti priznanje, ko imajo dobro leto. Srečen sem, ker se je to zgodilo in upam, da bo tako tudi v prihodnosti z drugimi vezisti in branilci,” je dejal Modrič ter hkrati dodal, da bi vse individualne nagrade zamenjal za naslov svetovnega prvaka.

“Seveda bi vse to zamenjal za zmago v finalu. Zame je ekipa vedno pomembnejša. Vse bi zamenjal za trofejo iz svetovnega prvenstva. To je bila nagrada za vso delo, ki sem ga dobro opravil v Realu in reprezentanci,” je še dodal vezist Reala.