Mamić pred Realom: "Kot Smart proti Mercedesu"

Francois Nel, Getty Images Sport

V soboto ob 17.30 se bosta v finalu Klubskega svetovnega prvenstva pomerila madridski Real in Al-Ain iz Združenih Arabskih Emiratov. Trener domače ekipe Zoran Mamić meni, da imajo njegovi izbranci še vedno nekaj možnosti za zmago.

Hrvaški strokovanjak in mlajši brat kontroverznega hrvaškega nogometnega funkcionarja Zdravka Mamića meni, da so moči v finalu neenakopravne, a možnost vedno obstaja.

Real Madrid je največji klub na svetu, nikoli Smart avtomobil ne more biti boljši od Mercedesa. Realu želimo čimbolj zakomplicirati finale. Je veliki favorit, a včasih ‘mašine’ ne delajo tako dobro, kot se od njih pričakuje,” je dejal Mamić, ki vidi nekaj upanja za svoj Al-Ain.

Prvak Združenih Arabskih Emiratov je že pripravil veliko presenečenje na Klubskem svetovnem prvenstvu, ko je izločil Team Wellington, Esperance iz Tunisa in River Plate.

“Zasluženo smo v finalu. Utrujeni smo, tudi jaz se počutim slabo, a smo zelo motivirani, da odigramo dobro tekmo. Prepričan sem, da bomo prikazali dober boj,” je dodal Mamić in zaključil z besedami o zveznem igralcu Reala, hrvaškem nogometašu Luki Modriću:

“Govoril bom z njim. In ker vidim, da je v zadnjem času osvojil vse, mu bo rekel, naj nam pusti zmagati,” se je pošalil Mamić.