Vroč derbi v Birminghamu zaznamoval napad navijača

Gareth Copley, Getty Images Sport

35. krog angleškega Championshipa je zaznamoval eden izmed največjih derbijev angleškega nogometa. Na 126. derbiju Second City je Aston Villa z 1:0 premagala Birmingham.

Gostitelji so bili pred tekmo v vlogi favorita. Birmingham v tej sezoni igra odlično, z zmago pa bi se mestom, ki vodijo v play-off, približal na vsega dve točki zaostanka.

Birmingham je tekmo začel silovito, a ne tako kot njihovi navijači. V deveti minuti smo bili priča največjemu incidentu v Angliji v tej sezoni. Na zelenico je pritekel navijač domače ekipe in udaril kapetana Aston Ville Jacka Grealisha.

Na srečo jo je Grealish odnesel brez poškodbe in tekmo nadaljeval. Navijač je 23-letnika napadel izza hrbta, kapetan gostujoče ekipe pa je obležal na tleh. Tamkajšnja policija je po Twitterju takoj sporočila, da je navijač v priporu. Tudi sicer so imeli policisti veliko dela, saj sta si navijaški skupini že pred tekmo večkrat skočili v lase.

Incident je preko Twitterja hitro obsodil legendarni branilec Manchester Uniteda in sodelavec Sky Sportsa Gary Neville, ki je zapisal, da bi moralo vodstvo tekmovanja zaradi incidenta Birminghamu odvzeti nekaj prvenstvenih točk, ali pa klub kaznovati z igranjem pred praznimi tribunami na naslednji desetih tekmah.

Derbi je na koncu ironično odločil prav Grealish, ki je v 67. minuti z diagonalnim strelom ugnal vratarja Leeja Campa.

Aston Villa je po nepopolnem 36. krogu na 9. mestu, za mesti, ki vodijo v končnico pa zaostajajo za štiri točke. Birmingham City je na 11. mestu.