Cannavaro po dveh tekmah zapustil klop Kitajske

Nogomet ostalo 29. Apr 20196:29 > 6:39
Lintao Zhang/Getty Images

Fabio Cannavaro ni več selektor reprezentance Kitajske, ki jo je vodil le na dveh uradnih tekmah.

Fabio Cannavaro je poleg vodenja kitajske nogometne reprezentance istočasno vodil tudi ekipo Guangzhou Evergrande in vodenje tega kluba je podal kot glavni razlog, da se poslavlja od trenerskega stolčka reprezentance Kitajske. Italijanski strokovnjak je dejal tudi to, da se mora bolj posvetiti svoji družini.  

“Z vsem spoštovanjem do Kitajske, ki je mogočna dežela, moram sporočiti, da se poslavljam s čela moške reprezentance. Položaj v katerem sem, ko opravljam dve službi me je pahnila v situacijo, da nisem imel časa za svojo družino,” je zapisal Cannavaro na družabnem omrežju Weibo.

Kitajski mediji pa že namigujejo, da bi se na klop reprezentance lahko vrnil še en italijanski strokovnjak Marcelo Lippi in to le nekaj mesecev po njegovem odhodu. Cannavaro je Kitajsko vodil le na dveh tekmah in obe izgubil z rezultatom 1:0. Lippi je Kitajsko zapustil po dveh porazih proti Iranu v četrtfinalu Azijskega pokala, a je 71-letni strokovnjak ostal vpet v delo reprezentance, saj je služil kot svetovalec Fabia Cannavara.