Kamerunci odpustili Seedorfa in Kluiverta

Nogomet ostalo 16. Jul 201923:35 > 23:36
Getty Images

Nizozemski nogometni legendi Clarence Seedorf in Patrick Kluviert se poslavljata z mesta selektorja oz. pomočnika selektorja reprezentance Kameruna.

Clarenceu Seedorfu in Patricku Kluviertu sta odpovedi vročeni, ker Kamerunci niso uspeli ubraniti naslova na Afriškem pokalu narodov. Seedorf je delo selektorja članske reprezentance opravljal dobro leto, v vlogi njegovega pomočnika pa je deloval Patrick Kluviert.

Kamerun je na Afriškem pokalu narodov v Egiptu izgubil v 1/8 finala, kjer je bila s 3:2 boljša Nigerija. Kamerunski Minister za šport je tisti, ki je po porazu zahteval, da Seedorf in Kluivert zapustita klop Kameruna. Seedorf je s svojim pomočnikom sicer želel ostati, saj meni, da je pred Kamerunom bleščeča prihodnost.

V torek je prišla potrditev, da je štiriletni dogovor o sodelovanju kamerunske nogometne zveze z dvojcem Seedorf – Kluivert prekinjen. Oba sta imela v njem klavzulo, da morata ubraniti naslov najboljšega v Afriki, v Kamerunu nogomet postaviti na prava pota in ga odpeljati na SP 2022 v Katar. Oba sta morala v času svojega službovanja tam tudi živeti.